Gabriel Oprea: Niciodata nu l-am cautat pe Stelian Tanase. El a dorit sa discute cu mine

0
9

Gabriel Oprea a declarat sâmbătă că nu l-a căutat niciodată pefostul președinte al Televiziunii Române, așa cum a susținut acesta, ci Stelian Tănase ar fi insistat să discute cu liderul UNPR, probabil pentru a obține sprijinul său parlamentar.

"Niciodată nu l-am căutat pe domnul Stelian Tănase. Domnul Stelian Tănase, atunci președinte TVR, a fost la un târg de antichități, se poate dovedi, se poate proba, a vorbit cu domnul Onțanu și m-a căutat și mi-a spus că în mod insistent dorește să vorbească cu mine. Și, prin intermediul unui coleg al dânsului, am vorbit cu domnul Stelian Tănase, o discuție amicală, de regulă sunt un om serios, m-a invitat la o emisiune, am spus cum să nu, cum vin de la Bruxelles am să vin la emisiune. Dacă mă întrebați de ce mă căuta, probabil avea nevoie de sprijin parlamentar. Niciodată nu am discutat astfel cu domnul Stelian Tănase și am vrut să o spun personal', a declarat Oprea, citat de Agerpres.

Stelian Tănase l-a acuzat pe că liderul UNPR că l-ar fi sunat de trei ori între 4 și 7 septembrie, pentru a discuta despre materialele pe care TVR le-a făcut pe subiectul plagiatului lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea.

Dezvăluirile lui Stelian Tănase au fost făcute pe blogul.

"Da, generalul Gabriel Oprea m-a sunat de trei ori între 4-7 septembrie. (…) Da, generalul Oprea m-a certat pentru difuzarea unei știri despre acuzația de plagiat care i s-a adus. Da, mi-a cerut pe un ton cazon să cenzurez la TVR (…) Da, l-am poftit pe generalul Oprea să vină la o emisiune la TVR să explice ce e cu plagiatul. A plagiat sau nu!?…Da, generalul Oprea a refuzat. Da, m-a mai sunat încă o dată (…) Da, l-am poftit din nou să vină la TVR la o emisiune. Da, a promis că vine după ce se întoarce de la Bruxelles. Da, iar mi-a cerut din nou să interzic materialele îndreptate impotriva lui. Da, l-am refuzat. (…) ", a scris Stelian Tănase, într-o postare din ziua când a fost schimbat de la șefia TVR.

El a declarat, de altfel, că schimbarea sa din fruntea TVR a fost cerută de liderul UNPR:

"Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediata este conflictul cu generalul Oprea. Intr-o zi m-a sunat sa-mi spuna ca seara la stiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus ca numai televiziunea de stat il ataca pe el. Era foarte infierbantat, foarte oparit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus ca nu pot sa scot materiale, ca nu am un control editorial. I-am spus ca daca eu dau telefon la stiri si spun sa nu se mai dea material cu acest subiect, maine suntem amandoi pe prima pagina", a spus Stelian Tanase, precizand ca discutia a fost intermediata de jurnalistul Realitatea Tv, Rares Bogdan.

"A doua zi, Oprea s-a vazut cu cei doi lideri ai PSD si au hotarat lichidarea mea. E vorba de Ponta si Dragnea. Este un amestec grosolan in libertatea presei din Romania, este un lucru inacceptabil"

***

Plenul reunit al Parlamentului a respins pe 23 septembrie Raportul de activitate al CA al TVR, astfel încât conducerea instituției a fost demisă.

Irina Radu, realizator in cadrul TVR, a fost votată in functia de presedinte-director general interimar.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!