Gabriela Bârsan o înlocuieşte pe Mona Pivniceru în CSM. Ea este urmarita penal de DNA pentru coruptie

0
10

UPDATE: HotNews.ro transmite ca, potrivit unor surse CSM, Gabriela Barsan si-ar fi exprimat intentia de a refuza intrarea sa in CSM. "Pana in acest moment nu am primit o adresa in acest sens, insa am auzit ca Gabriela Barsan nu doreste sa vina in CSM", a declarat un membru al Consiliului. Judecatoarea Barsan nu a putut fi contactata pana la aceasta ora.

 

Gabriela Bârsan s-a situat pe locul al doilea ca număr de voturi la precedentele alegeri pentru membri CSM din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceasta este urmărită penal de către procurorii anticorupţie, relateaza Adevarul.ro.

 

Demisia din Consiliul Superior al Magistraturii a Monei Pivniceru îi face loc, cel puţin pentru un timp, colegei care a ieşit pe locul doilea la alegeri. Gabriela Bârsan este judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care va ocupa temporar poziţia din CSM.

Pe 10 noiembrie anul trecut, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ICCJ, între timp revocată din funcţie) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

 

Cele două ar fi primit bijuterii, vacanţe în Malaezia, plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant sau chiar asigurarea folosirii gratuite a unui apartament în Paris, aminteste Adevarul.