Gabriela FIREA, audiată la Parchetul General, in dosarul in care l-a ACUZAT pe Traian BASESCU de SANTAJ

0
4

Gabriela Firea, senator PSD, a fost audiata astazi, la Parchetul General, in dosarul în care îl acuză pe fostul președinte Traian Băsescu de șantaj. Dacă procurorii vor decide că ancheta va continua, urmează să fie audiat și Traian Băsescu. Procurorii au redeschis dosarul pe 22 decembrie, a doua zi după încheierea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, cand acesta si-a pierdut imunitatea, relateaza stiripesurse.ro

 

"Am răspuns la citația doamnei procuror de caz, am răspuns întrebărilor pe care mi le-a adresat și acum s-a încheiat această declarație. Nu am nimic mai mult de spus decât ce știți și dumneavostră, ce am declarat în aprilie 2014. Ce am avut de afirmat, am făcut-o în fața doamnei procuror", a declarat Gabriela Vrânceanu Firea, la ieșirea din sediul Parchetului General, unde timp de o oră a dat declarații, în acest caz, potrivit Realitatea TV.

 

Avocatul acesteia, Lucian Bolcaș, a spus că urmează ca și Traian Băsescu să fie audiat de procurori, iar următorii pași procedurali sunt "instanța și pușcăria", potrivit Agerpres.

 

Scandalul Băsescu – Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a declarat într-o emisiune TV: "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele."

 

CITITI SI: Parchetul Instantei Supreme: Traian Basescu, implicat in 68 de dosare penale in ultimul deceniu. Sapte sunt in curs de instrumentare

 

Ancheta in acest dosar fusese suspendată, întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate. Plângerea a fost făcută în luna aprilie, după ce Băsescu a făcut o referire, într-o emisiune televizată, la ilegalități ce ar fi fost săvârșite de soțul senatoarei PSD Gabriela Firea.

 

Declaraţia a fost considerată de senatorul Gabriela Firea şi de politicienii coaliţiei de guvernare drept o încercare de intimidare şi de şantajare.

 

CITITI SI: Dosarul in care Firea il acuza de santaj pe Basescu a fost redeschis. In prima zi dupa ce fostul presedinte a ramas fara imunitate

 

Procurorii ICCJ au început urmarirea penală in rem în dosar, dar au suspendat totul, din cauza imunității lui Traian Băsescu.

 

Nemulțumită de soluție, Firea a cerut discutarea imunității acordate de Constituție șefului statului. În noiembrie, magistrații Curții Constituționale au respins cu unanimitate de voturi sesizarea Instanţei Supreme referitoare la suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, confirmând imunitatea de care se bucură președintele României.

 

Purtătoarea de cuvânt a PSD este reprezentată în instanţă de avocatul Lucian Bolcaş.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!