Gala de deschidere a EUROPAfest la Odeon

0
153

2018 / 05 / 10

Joi, 10 mai, de la orele 20:00, la Teatrul Odeon are loc gala de deschidere a EUROPAfest, un concert de jazz, blues, pop și clasic susținut de Mel Hayes (Marea Britanie), Dan Papirany (Israel, Australia), Iacob Laura Helena (Jeunesses Prizewinner, România) și Bluesette Duo feat. Roxana Stroe (România).

Mel Hayes a lucrat ca muzician de la vârsta de 12 ani, cântând în baruri și cluburi populare. De-a lungul anilor, a avut peste 1000 de spectacole atât în Marea Britanie, Europa, cât și în SUA, plus numeroase alte apariții la televiziune și radio. Artista este, de asemenea, membru al Uniunii Muzicienilor și Taxi Music Los Angeles (muzică pentru TV și film).
Dan Papirany este un pianist și un compozitor care urmărește să interpreteze piese muzicale cu o frazare melodică deosebită și o armonie aparte. Trio-ul condus de artist a înregistrat albumul lor de debut denumit Session One în 2004, fiind atunci nominalizat la New Zealand Music Awards. În 2016, Dan a susținut un concert pe scena EUROPAfest împreună cu trupa sa, iar anul acesta este invitat să revină ca jurat al Bucharest International Jazz Competition.
Iacob Laura Helena a început să studieze vioara de la vârsta de 5 ani. Ghidată de pasiunea sa, Helena a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, devenind laureată a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti.
Când cei de la Bluesette Duo au cântat separat, pe afis scria Romeo si Julieta, Rocky Horror Picture Show, Jazzappella, Hot Club de Bucharest, PROMS Jazz & Classic sau Black Cat Bone, T.O.N.E. ori Let The Good Times Roll cu Big Band-ul Radio România; de când cântă împreună, s-au legat prin numele unui celebru standard de jazz, cultivând dragostea pentru blues autentic. Bluesette Duo vine la EUROPAfest având-o ca invitată pe Roxana Stroe.

Festivalul Internațional EUROPAfest are loc în perioada 10-19 mai la București și Sibiu, fiind singurul eveniment din România care reunește jazz, blues, pop și muzică clasică. Sub sloganul „It’s all about live, quality music!” peste 300 de artiști din 26 de țări vor evolua pe scenele din București și Sibiu, atât în săli de concert tradiționale, cât și în spații neconvenționale. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!