GALERIE FOTO. Cel mai recent numar Charlie Hebdo, tiraj-record de 5 MILIOANE DE EXEMPLARE. Ce caricaturi au publicat jurnalistii francezi

0
6

Primul numar al saptamanalului satiric francez “Charlie Hebdo” care a urmat atacului terorist de saptamana trecuta, soldat cu 12 morti, a aparut miercuri intr-un tiraj-record de cinci milioane de exemplare. Avand o caricatura a profetului Mahomed pe coperta, cel mai recent numar “Charlie Hebdo” a fost tradus in mai multe limbi si s-a epuizat rapid.

Editia include desene ale celor patru caricaturisti ucisi in atac – Georges Wolinski, Jean Cabut, Stephane Charbonnier (Charb) si Bernard Verlhac (Tignous), potrivit Ziare.com.

In primele pagini ale revistei sunt publicate materiale ale tuturor celor ucisi, inclusiv ale lui Philippe Honore.

O caricatura ii prezinta pe trei jihadisti la un centru de ocupare a fortei de munca.

Revista cuprinde mai multe desene ale fostului director Charb, care fac referire tot la musulmani.

"Eu sunt Charlie si noi suntem milioane de mici oameni in strada", este un alt mesaj din paginile publicatiei.

De asemenea, sub titlul "Noi prieteni", apar caricaturi ale patru lideri religiosi – iudaic, catolic, musulman si ortodox.

Publicatia "Charlie Hebdo" a fost vizata de un atac armat, saptamana trecuta, cand doi indivizi inarmati cu arme semi-automate au intrat in redactia din Paris si au tras. 12 oameni au fost ucisi atunci, printre acestia aflandu-se cativa dintre caricaturistii saptamanalului.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!