Garda de Coastă:pescador, interceptat cu 70 de migranți pe direcția Mangaliei.23 de copii

0
7

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au interceptat, duminică seară, un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcţia municipiului Mangalia, la bordul căruia se aflau zeci de migranţi.

 

 

 

Filmarea interceptării, AICI

 

UPDATE:  Primele investigații făcute de anchetatori la sediul Grupului de Nave Mangalia indică faptul că grupul de migranți clandestini este alcătuit din persoane de naționalitate siriană și irakiană, iar una dintre femei, gravidă, a fost transportată la Spitalul Municipal Mangalia, pentru îngrijiri.

 

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un pescador suspect de migraţie ilegală, la bordul căreia se aflau mai multe persoane.

 

În data 20.08.2017, în jurul orei 20.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – S.C.O.M.A.R. au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, pe direcția localității Mangalia, la frontiera maritimă, navigând din apele internaționale spre țărmul României.

 

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu două nave din cadrul Grupului de Nave Mangalia şi Constanţa pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte, în urma căreia s-a stabilit că la bordul acesteia se află zeci  de migranţi.

 

La nivelul M.R.C.C. Constanţa s-a iniţiat intervenţia de salvare pe mare S.A.R. (Search and Rescue), iar navele Gărzii de Coastă au intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

 

 În cadrul verificărilor preliminare în cazul pescadorului cu migranţi interceptat de poliţiştii de frontieră români în cursul serii trecute în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre, s-a constatat că este vorba despre 70 de persoane: 23 de copii, 12 femei și 35 de bărbați, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, transmite Poliția de Frontieră a Gărzii de Coastă de la Constanța. 

 

Persoanele au fost debarcate în siguranță în portul din Mangalia, iar după acordarea de asistență și îngrijiri medicale de specialitate, cercetările vor fi efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, anunță sursa citată

 

Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările în acest caz.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!