Generalul Bartolomeu SAVOIU, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, adus cu mandat la DNA, pentru declaraţii în dosarul judecătorului Toni GREBLA

0
5

Generalul în rezervă Bartolomeu Săvoiu a fost adus cu mandat de către anchetatori, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând să dea declaraţii în acelaşi dosar în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă este suspectat de trafic de influenţă, relateaza Mediafax.

 

Constantin Bartolomeu Săvoiu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.15, fiind însoţit de anchetatori.

 

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că pe numele lui Bartolomeu Săvoiu a fost emis un mandat de aducere, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblăeste suspectat de trafic de influenţă, iar finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, de cumpărare de influenţă.

 

CITITI SI: Toni GREBLA, judecator al Curtii Constitutionale, URMARIT PENAL. Procurorii DNA: Organizare de GRUP INFRACTIONAL si TRAFIC DE INFLUENTA. A primit bani pentru ROCHIILE nevestei, MASINA de lux, materiale ELECTORALE

 

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, generalul în rezervă este suspectat de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate. De aceleaşi fapte ar fi suspectaţi şi Toni Greblă şi Ion Bîrcină.

 

Anchetatorii susţin că, începând din august 2014, Toni Greblă ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca "Generalul". Aceştia ar fi iniţiat "raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova", se arată în documentele citate.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!