George Maior, directorul SRI : Cele doua suspendari ale lui Traian Basescu, cele mai mari crize ale SRI. Serviciul nu a fost implicat in cazul Udrea si Bica la Paris

0
5

George Maior, directorul SRI, a declarat ca cele mai mari crize pe care SRI le-a intalnit de cand se afla sub conducerea sa au fost produse de cele doua suspendari ale presedintelui Traian Basescu, acestea punand o presiune imensa asupra credibilitatii statului roman. Maior a mai declarat ca avut o relatie buna cu fostul presedinte Traian Basescu si ca SRI nu a fost implicat in aparitia fotografiilor cu Elena Udrea si Alina Bica la Paris, in timpul campaniei electorale, relateaza ziare.com


Seful SRI a spus ca "prima criza majora" din mandatul sau a survenit la doar jumatate de an de la validarea in functie: "Suspendarea presedintelui Basescu, seful CSAT, in 2007. Un lucru foarte important, din multiple perspective, inclusiv a CSAT".
 

In interviul difuzat, sambata seara, de B1 TV, George Maior a spus ca in ambele suspendari ale presedintelui "s-a pus sub mare presiune statul si credibilitatea sa".
 

Maior i-a atacat voalat pe cei care in aprilie 2007 l-au suspendat pe Traian Basescu, dar care in 2015 se declara aparatorii statului de drept. "Unii dintre autorii primei suspendari sunt extrem de atasati statului de drept astazi. (…) Lupta pentru asigurarea securitatii nationale functioneaza permanent, nu pe intreruperi, nu pe cicluri politice. Dincolo de aceste exceptii, ciclul politic natural, cu schimbari de guvern, nu s-a reflectat in activitatea Serviciului", a subliniat George Maior, adaugand ca in timpul mandatelor sale "statul a functionat foarte bine si datorita SRI", dar si ca "ciclurile politice nu s-au reflectat in activitatea" Serviciului.

 

CITITI SI: VIDEO George Maior, seful SRI, critica Curtea Constitutionala: La momentul în care se va întâmpla o CATASTROFĂ voi şti spre cine să arăt cu degetul


Totodata, directorul SRI s-a declarat multumit de colaborarea avuta cu cei doi presedinti interimari ai Romaniei – Nicolae Vacaroiu si Crin Antonescu.

Despre fostul senator PSD a spus ca "slava Domnului ca a fost un om intelept in scurta sa cariera de presedinte interimar", mentionand ca nu au existat diferente intre el si fostul presedinte PNL Crin Antonescu: "M-am inteles institutional bine cu amandoi".

 

Despre relatia cu presedintele Traian Basescu
 

George Maior a spus ca i-a asigurat presedintelui Romaniei, in cei 8 ani de mandat in fruntea Serviciului, "informatia necesara pentru a asigura conducerea strategica a statului in ce priveste securitatea nationala". "E vorba de a-ti face datoria si cred ca mi-am facut-o. (…) O comunicare buna cu presedintele este vitala pentru functionarea statului. Si increderea este de asemenea un aspect fundamental", a subliniat seful SRI.
 

Despre implicarea SRI in fotografiile cu Udrea si Bica la Paris: Sub nicio forma
 

Acesta a fost intrebat si in legatura cu implicarea Serviciului pe care il conduce in cazul fotografiilor cu Elena Udrea si fosta sefa DIICOT Alina Bica, surprinse la Paris in luna februarie 2014, dar care au aparut in presa cu cateva zile inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

 

CITITI SI: Inspectia Judiciara: Alina Bica a incalcat Codul deontologic al magistratilor prin aparitia alaturi de Elena Udrea

 

"SRI nu a fost implicat, sub nicio forma. Nu stiu daca colegii de la SIE au transmis vreun raport. Noi am transmis un raport strict secret pe aceasta chestiune.

(…) SRI nu a facut jocuri, combinatii sau alte lucruri care sa iasa din deontologia profesionala. L-am asigurat pe presedinte ca, din punct de vedere al Serviciului, nu exista implicari pe linie politica", a asigurat George Maior, adaugand ca "poate ca intrarea domnului Melescanu in campania electorala a creat anumite intrebari". 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!