George Maior, directorul SRI: In Romania au existat atentate dejucate

0
7

“In Romania au existat atentate dejucate”, a declarat directorul SRI. George Maior a subliniat ca serviciile europene de informatii sunt pregatite pentru noile evolutii in domeniul contra-terorismului. Totusi, oficialul a aratat ca nu exista securitate absoluta si ca Europa va mai fi vizata de atacuri teroriste, potrivit Ziare.com.

George Maior a afirmat, intr-un interviu, ca in Romania nu exista in acest moment un pericol major privind posibile atentate teroriste. Totusi, directorul SRI a spus ca institutia pe care o conduce a luat masuri suplimentare in acest sens.

Oficialul roman a mai subliniat ca atentatele de saptamana trecuta de la Paris vor provoca efecte la nivelul arhitecturii de informatii si aparare a Europei.

George Maior a vorbit, in acest sens, despre elemente "precise operationale: o intensificare a cooperarii serviciilor europene, poate un nou plan european pentru cresterea eficientei capacitatii de raspuns a statelor europene si a UE la asemenea evenimente. Se pune in discutie chiar infiintarea unor structuri de informatii mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbari, inclusiv de ordin legislativ".

CITESTE SI: George Maior (SRI): Atacurile din Franta pot pune in pericol grav securitatea nationala a Romaniei

In plus, directorul SRI nu exclude posibilitatea ca evenimentele de la Paris sa aiba efecte si asupra admiterii Romaniei in spatiul Schengen.

In ceea ce priveste situatia din Romania, Maior afirma ca “au existat atentate dejucate” in tara noastra.

Fragment din interviu:

“I: Au existat atentate dejucate si in Romania?

R: Au existat, nu intru in detalii. Am actionat strict in registrul preventiv si ne-am indeplinit misiunea. Nu au existat evenimente si datorita unor actiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut in vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzari de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activitati si realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntam”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!