George Soros: Europa e in razboi. Vladimir Putin a pus in cumpana sistemul legal care a mentinut pacea in Europa

0
6

Omul de afaceri George Soros considera ca, prin invadarea Ucrainei, in 2014, Rusia presedintelui Vladimir Putin a pus in cumpana valorile si principiile pe care a fost fondata Uniunea Europeana, dar si sistemul legal care a mentinut pacea in Europa timp de aproape 7 decenii, relateaza Hotnews.


Nici liderii si nici cetatenii obisnuiti ai continentului nu pot intelege aceasta provocare, in acelasi timp neavand nicio solutie clara de a gestiona criza ucraineana, opineaza omul de afaceri George Soros, intr-un material publicat in Project Syndicate.

Violand orice tratat international, Rusia a anexat Crimeea si a consolidat enclavele separatiste din Donbas. Posibila victorie a fortelor armate ucrainene din vara a fost contracarata de ordinul de invazie militara transmis de Putin.

 

CITITI SI: Vladimir Putin a fost exclus de la ceremonia de comemorare a Holocaustului

 

In noiembrie, un al doilea val al actiunilor militare intreprinse impotriva Ucrainei a fost dus la capat prin furnizarea de noi capacitati de lupta si personal militar pentru rebelii pro-rusi.

"Europa este intr-un razboi, chiar daca acesta se desfasoara pe tacute, iar liderii europeni ar trebui sa se comporte ca atare", mai spune George Soros.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!