Germania: Facebook cenzurează postările rasiste despre refugiați

0
10

Autoritățile germane au solicitat acum cateva zile rețelelor de socializare sa cenzureze afirmatiile rasiste despre refugiati. Facebook a reactionat precizand ca va combate acest tip de afirmatii pe paginile sale.

 

Germania a anunţat într-un comunicat "trei noi măsuri pentru a face faţă rasismului pe platforma de socializare", printre care şi un parteneriat cu o organizaţie ce supraveghează conţinuturile postărilor, conform stiripesurse.ro

 

Heiko Mass, ministrul de Justiţie al Germaniei, a avut luni o întrevedere cu conducerea Facebook, declarand ca scopul acestei acţiuni "este de a îmbunătăţi gestionarea reclamaţiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)", a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcţiune eventuale măsuri, "dacă este posibil până la sfârşitul anului", a adăugat ministrul german. 

 

CITITI SI: Merkel cere Facebook sa ia masuri impotriva celor care posteaza mesaje xenofobe

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să "facă mai mult pentru ca reţeaua să nu devină o curte de recreaţie pentru extrema dreaptă". 
 

Grupul german a amintit că şterge "tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate şi apelurile la violenţă", însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacţionează suficient de repede. 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!