Germania introduce controalele la frontiera: Refugiatii nu pot alege unde vor ajunge in UE

0
8

Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a anunțat duminică reintroducerea, temporară, a controalelor la frontieră, și a avertizat că refugiații care ajung în Europa nu pot alege în ce țară vor fi găzduiți, scrie Reuters, citată de Agerpres.

 

De asemenea, traficul feroviar între Austria și Germania a fost suspendat începând cu orele 15:00 GMT (18:00, ora României), la cererea părții germane, au declarat reprezentanți ai companiei pentru agenția austriacă de presă APA.

 

Bild și Der Spiegel au anunțat sâmbătă că executivul urma să ia măsura închiderii temporare a frontierelor, cele două ziare comentând că guvernul de la Berlin a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa.

 

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, a scris Der Spiegel pe site-ul său și "toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele". Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

 

"Germania își închide frontierele cu Austria", a titrat la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.

 

Refugiații nu au dreptul să aleagă țara gazdă

 

Într-un interviu acordat publicației germane Der Tagesspiegel, De Maiziere a spus că refugiații care primesc protecție în Europa ar trebui să accepte că vor fi distribuiți în întregul bloc comunitar. "Nu le putem permite refugiaților să aleagă liberi unde vor sa stea — acest lucru nu se întâmplă nicăieri in lume", a adăugat el. "De asemenea, nu poate fi de datoria noastră să plătim ajutoarele stabilite prin legislația germană refugiaților care au fost alocați unei țări a UE și care au venit totuși ulterior în Germania", a continuat ministrul german.

 

De Maiziere a mai spus că Germania, care, începând cu weekendul trecut a ignorat temporar regulile europene potrivit cărora migranții trebuie să se înregistreze în prima țară a UE în care intră, trebuie să revină rapid la "procedurile obișnuite". Dar ministrul de interne a insistat că Germania trebuie să se pregătească să facă față "unui număr extrem de mare" de refugiați pe termen lung. Unii dintre ei pretind că sunt sirieni în speranța de a obține azil, a avertizat el.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!