Gheorghe Falcă (PDL): Candidatul unic al Dreptei la Președinție va fi Klaus Iohannis

0
6

Candidatul unic al Dreptei pentru Presedintia Romaniei va fi Klaus Iohannis, a declarat, joi, presedintele PDL Arad Gheorghe Falca, transmite Agerpres.

Întrebat de reprezentanții mass media cine crede că va fi desemnat candidat unic al dreptei pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an, Falcă a răspuns că, în opinia sa, acesta va fi actualul lider liberal, Klaus Iohannis.

'Cred că după 6 august Klaus Iohannis va deveni candidatul unic al Dreptei românești pentru alegerile prezidențiale. L-am susținut întotdeauna pe Cătălin Predoiu, dar în opinia mea, la ora actuală, Klaus Iohannis stă mai bine în sondaje, motiv pentru care sunt de părere ca va fi desemnat drept candidat unic', a afirmat Gheorghe Falcă.

El a amintit că în 2013, în campania internă din PDL pentru desemnarea candidatului la președinție, a militat pentru unificarea dreptei, țelul său fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a ajunge într-o funcție

'Reamintesc că în 2013, în cursul dezbaterii dintre mine și Cătălin Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, țelul meu în acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a fi candidatul la președinția PDL. Sunt foarte bucuros că, la mai puțin de un an de la această campanie internă, tot ce am propus eu atunci, unificarea dreptei și aplecarea către valorile de centru-dreapta, creștin-democrate și liberale, se va îndeplini pe 26 iulie. Acest lucru înseamnă că implicarea mea în acea dezbatere a fost o implicare care a generat succes, iar astăzi vedem în România o dreaptă unită, care promovează, în rândul activului de partid și în rândul electoratului, valorile creștin-democrate și valorile liberale', a mai precizat președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

Liderul democrat-liberal arădean a adăugat că, la ora actuală, nu vizează vreun post în structura de conducere centrală a noului partid.

Totodată, Falcă a precizat că va propune deschiderea noului partid către societatea civilă, către oameni noi și către proiecte noi.

'Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere a acestui partid rezultat din unificare către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi', a declarat liderul democrat—liberalilor arădeni.

Acesta și-a exprimat speranța că după 6 august noul partid va putea prezenta săptămânal statistici cu numărul de adeziuni noi la această nouă construcție politică, dar și numele unor anumite personalități care se vor înscrie în această alianță creștin-liberală, pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidențiale.

'Vom încerca să promovăm această deschidere către oameni și pe site-ul alianței, iar sediile noastre să fie primitoare pentru oamenii de dreapta care așteptau această construcție politică', a precizat Gheorghe Falcă.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!