Ghinea, după referendum: Modernizarea deasupra calculelor electorale și şantajului emoţional

0
7

Cristian Ghinea (Platforma liberală din USR), susține, pe Facebook, că, după referendumul intern, membrii USR au pus interesele de modernizare ale societăţii româneşti deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj şi şantajului emoţional.

 

 

Cristian Ghinea, lider al Platformei liberale din USR, afirmă, într-o postare pe Facebook, că prin rezultatul referendumului intern, conform căruia USR ar trebui să se poziţioneze în legătură cu redefinirea familiei, membrii USR au pus interesele de modernizare ale societăţii româneşti şi ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj şi a şantajului emoţional. El critică atitudinea lui Nicuşor Dan, despre care afirmă că "s-a pus pe sine deasupra partidului" şi cheamă la dialog platformele, grupurile şi membrii USR pentru a decide paşii de urmat.

 

Rezultate Referendum intern USR, scrie Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook:
 

Sustineti ca USR sa aiba o pozitie ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie?
 

Da 766 voturi (52,7%)
 

Nu 682 voturi
 

Cum trebuie sa se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?
 

Pro 184 voturi
 

Contra 864 voturi
 

Declarație USR Liberal:
 

USR se va poziționa împotriva revizuirii Constituției României inițiată de Coaliția pentru familie, dovedind astfel că susține și apără libertățile și viitorul românilor.
 

Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societății românești și ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj și șantajului emoțional exercitat asupra lor.
 

USR Liberal cheamă la dialog platformele, grupurile și membrii USR pentru a decide pașii de urmat după referendum.
Rezultatul demonstrează că USR este singurul partid modernizator și proeuropean al României și că este angajat, unit și puternic, în luptă cu vechile partide, PSD și PNL, care, prin susținerea unei coaliții cu un program iliberal, au dezertat de la obligația de a ne apăra libertatea.

 

Prin votul dat în favoarea poziționării, membrii USR au arătat că valorile și binele public sunt cele care-i ghidează, confirmând că USR este un partid care face o altfel de politică, cu totul diferită de celelalte partide care renunță la valori și la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale. USR și-a respectat astfel promisiunea esențială făcută alegătorilor, că este altfel.

Referendumul în sine, un exercițiu democratic unic în România și istoric pentru sistemul politic românesc, dovedește că voturile noastre, ale useriștilor, sunt egale și că fiecare membru participă la decizia în privința direcției în care mergem.
În acest context invităm simpatizanții să ni se alăture în USR pentru că, așa cum am arătat prin referendum, fiecare dintre noi poate participa la schimbarea României.

 

USR Liberal dezaprobă faptul că fostul președinte al USR Nicușor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului și afirmă cu tărie că USR va continua să rămână un partid al membrilor săi şi al cetățenilor și nu al unui singur om. Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid și continuarea campaniei în timpul referendumului, toate elemente care denotă lipsă de respect față de membrii USR, care aşteptau respectarea regulilor principial agreate.
 

USR Liberal este încrezător că viitorul Congres va alege un nou președinte capabil să pună interesele alegătorilor și ale societății deasupra dorințelor proprii, să creeze și să mențină punți pentru dialog, să conducă împreună cu și respectând membrii USR și să garanteze, prin acțiunile lui, că USR este acel partid altfel care modernizează România.
Platforma USR Liberal

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!