Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, negociaza o posibila colaborare cu Nicusor Dan

0
7

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a anuntat astazi, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ca a purtat discutii cu Uniunea Salvati Romania, partidul lui Nicusor Dan, in vederea alegerilor parlamentare.

 

"Am avut discutii cu conducerea USR, partidul care doreste schimbarea modului in care se face politica in Romania si partidul care a asumat public faptul ca doreste continuarea proiectelor Guvernului Ciolos. Solidaritatea acestor oameni curati ne-a impresionat. Eu si cativa colegi ministri si secretari de stat meditam daca am fi mai utili continuand inca doua luni proiectele punctuale sau incercand sa salvam Proiectul mare. Vom lua o decizie in urmatoarele doua saptamani", a declarat Ghinea pentru Ziare.com.

 

Nicusor Dan anunta zilele trecute ca pe listele USR pentru alegerile parlamentare s-ar putea găsi numele unor miniştri din Guvernul Cioloş, a anuntat epochtimes.roDan nu a anuntat numele acestor ministri insa a precizat ca printre cei care au un profilul dorit de USR s-ar număra Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea şi Dacian Cioloş: "Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni care spuneam că se potrivesc cu ceea ce aşteptăm noi la USR, i-am nominalizat pe Vlad Voiculescu, pe dl Ghinea, şi pe Dacian Cioloş însuşi," a spus Nicuşor Dan.

 

"Când o să avem o garanţie că vor fi 100% pe lista noastră, vă vom spune. (…) Este firesc ca orice discuţie în privat cu nişte oameni să nu fie făcută publică. (…) Numele miniştrilor va fi anunţat foarte târziu, pentru că aceştia vor trebui să îşi dea demisia, aceştia nu pot fi şi în Guvern şi candidaţi sau simpatizanţi USR", a declarat Nicuşor Dan, precizând că listele se pot depune până pe 27 octombrie.

 

Nicusor Dan si-a aratat in mod repetat sustinerea pentru actualul guvern de tehnocrati. Acum cateva zile, Dan afirma ca "doar USR-ul ii mai sprijina pe fata pe acesti oameni": "PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul. 

Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini," a transmis liderul USR.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!