Graba mare. Ponta: Pivniceru poate deveni ministru al Justiţiei până în prânz

0
14

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la sediul CSM, răspunzând unei întrebări din partea presei, că Mona Pivniceru poate deveni ministru al Justiţiei "până în prânz", transmite Mediafax.

 

Întrebat dacă, având în vedere că CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru din magistratură, aceasta poate deveni ministru până seara, Ponta a răspuns: "Până în prânz".

El a precizat că procedura de numire a Monei Pivniceru la Justiţie poate continua după ce hârtiile de la CSM pleacă spre Preşedinţie. "Într-o oră, două", a precizat Ponta în acest context.

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

 

Sedinta de guvern asteapta intoarcerea lui Ponta de la CSM

Ponta a spus că va amâna şedinţa de Guvern pentru a rămâne la CSM, astfel încât să asigure cvorumul necesar discutării celorlalte subiecte.

"Rămân în sediu pentru că trebuie să asigur cvorumul. Votez ca să asigur cvorumul. Se amână şedinţa de Guvern până când terminăm toate procedurile", a precizat premierul.

 

Primul ministru a adăugat că şedinţa de Guvern este pregătită, dar el stă să asigure cvorumul la Plenul CSM şi, imediat ce se termină, merge la Guvern.

Victor Ponta a declarat, joi, înainte de a intra la şedinţa CSM, că în aceeaşi zi va fi discutată, în şedinţa de Guvern, propunerea de rectificare a bugetului, iar pentru Justiţie nu se bate nimeni, precizând că va prezenta el lucrurile, în lipsa unui ministru numit al Justiţiei.

 

  "Astăzi am în şedinţa de Guvern propunerea de rectificare a bugetului, pentru Justiţie nu se bate nimeni. Sigur, o să prezint eu lucrurile, dar vorbim de un ministru al Justiţiei", a spus Ponta, care este ministru interimar al Justiţiei până la o numire la şefia acestui minister.

 

"Astăzi trebuie să ştim dacă luăm decizia privind amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă, or neavând un CSM care să funcţioneze, nu ştim exact care este opinia oficială a CSM", a mai spus premierul, referindu-se la lipsa cvorumului la şedinţa de miercuri a CSM, când pe ordinea de zi se afla şi demisia Monei Pivniceru.

Premierul a precizat că nu este vorba doar de demisia Monei Pivniceru, ci "sunt foarte multe probleme pentru Justiţie".

 

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a precizat că după redactarea hotărârii în cazul demisiei Monei Pivniceru din funcţia de judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, documentul va fi trimis preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţie.

După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru ar putea fi numită ministru al Justiţiei.

Propunerea de numire la Justiţie a Monei Pivniceru ar urma să fie trimisă preşedintelui, care va emite decretul de numire.