Gruparea islamista ISIS a luat doi ostatici: ultimatumul se apropie

0
5

Gruparea islamista ISIS a postat pe 20 ianuarie 2015 pe diverse site-uri jihadiste un videoclip ce înfațișează capturarea a doi japonezi, Haruna Yukawa şi Kenji Goto Jogo. Ostaticii vor fi uciși in cazul în care statul nipon refuză să plătească răscumpărarea cerută de islamiști, în valoare de 200 de milioane de dollari.  Junko Ishido, mama lui Goto a făcut astăzi un apel către islamiști, cerându-le să-i elibereze fiul, arată The Guardian.

 

Junko Ishido, mama lui Kenji Goto Jogo, a cerut astăzi în cadrul unei conferințe de presă eliberarea fiului său.  „Fiul meu nu este un inamic al Statului Islamic !” a declarat aceasta. Ea a mai precizat că se așteaptă ca guvernul japonez să facă tot ce îi stă în puteri pentru a-i elibera fiul, chiar dacă asta va înseamna să plătească răscumpărarea de 200 de milioane de dollari.

 

Pledoaria ei în fața autorităților japoneze vine în contextul în care guvernul a anunțat anterior că nu intenționează să colaboreze cu teroriștii.

 

CITIȚI ȘI: Statul Islamic cere o răscumpărarea de 200 de milioane $ pentru doi ostatici japonezi.

 

Kenji Goto Jogo a plecat în Siria în luna Octombrie a anului trecut pentru a încerca să negocieze eliberarea unui concetățean, Haruna Yukawa. Acesta, un consultant în probleme de securitate, fusese capturat în August 2014 de ISIS.

 

CITIȚI ȘI: ONU: Gruparea Stat Islamic manifestă un dispreț monstruos față de viață.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!