Grupul INFRACTIONAL constituit de Toni GREBLA exporta produse agro-alimentare in RUSIA, cu eludarea NORMELOR VAMALE

0
7

Toni Greblă este acuzat că, începând din august 2014, ar fi întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri Ion Bîrcină şi Constantin Bartolomeu Săvoiu, cunoscut ca "Generalul". Grupul exporta produse agro-alimentare in Federatia Rusa, cu incalcarea normelor vamale. Turcia era interpusa pentru a eluda embragoul impus de Rusia exportului de produse agro-alimentare din UE, relateaza Mediafax.

 

"Împreună cu alte persoane, suspectul Toni Greblă a constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a iniţia raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) pe linia România – Federaţia Rusă, cu interpunerea Turciei, pentru eludarea deciziei de instituire de către Rusia a unui embargou unilateral asupra importului de produse agro-alimentare din Uniunea Europeană", au precizat procurorii DNA, în comunicatul de presă.

 

Anchetatorii susţin că membrii grupului s-au întâlnit de mai multe ori, atât în ţară, cât şi în afara ţării, şi au acţionat coordonat pentru îndeplinirea scopului pentru care s-au constituit."În perioada 2014 – 2015, aceştia au efectuat acte pregătitoare în vederea săvârşirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, prev. de art. 273 din Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal", a mai arătat DNA în comunicat.

 

CITITI SI: Toni GREBLA, judecator al Curtii Constitutionale, URMARIT PENAL. Procurorii DNA: Organizare de GRUP INFRACTIONAL si TRAFIC DE INFLUENTA..A primit bani pentru ROCHIILE nevestei, MASINA de lux, materiale ELECTORALE

 

"Începând cu luna august 2014, judecătorul GREBLĂ TONI a întreprins demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între omul de afaceri BÎRCINĂ ION  CONSTANTIN BARTOLOMEU SĂVOIU, cunoscut ca „Generalul”  au iniţiat raporturi comerciale (export produse agro-alimentare) şi demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării acestora în spaţiul ex-sovietic, cereale, materiale de construcţii şi/sau produse de minerit în Federaţia Rusă şi Republica Moldova.

 

CITITI SI: Omul de afaceri Ion BIRCINA, finul lui Toni Grebla, audiat la DNA: Nu am dat MITA la nimeni, am fost doar baiat DESTEPT. Nu am fost PROTEJAT in nicio AFACERE

 

ION BÎRCINĂ sprijinit de Greblă a întreprins demersuri în vederea achiziţionării de produse de la diverse societăţi comerciale specializate în prelucrarea şi conservarea cărnii (abatoare), în vederea comercializării la export, rezultă deci şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art.12 lit.a din Legea nr.78/2000 modificată", susţin procurorii DNA

 

CITITI SI: Generalul Bartolomeu SAVOIU, Mare Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, adus cu mandat la DNA, pentru declaraţii în dosarul judecătorului Toni GREBLA

 

Toni Grebla, judecator al Curtii Constitutionale,  a fost adus cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie. Toni Grebla este suspectat de trafic de influenta, faptele fiind comise in 2010-2015. Procurorii DNA l-au pus sub urmarire penala, acuzindu-l de organziarea unui grup infractional in forma continuata si de trafic de influenta.

Surse judiciare au declarat ca Toni Grebla ar fi primit 56.000 de euro de la afaceristul Ion Bircina, finul sau, in schimbul unor interventii la functionari publici, relateaza HotnewsSurse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Toni Grebla este suspectat ca ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW si doua rochii pentru sotie de la finul sau, omul de afaceri Ion Bircina, pentru a interveni in sprijinul firmelor acestuia.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!