Grupurile teroriste afiliate AL-Qaida beneficiaza de fonduri oferite ca rascumparare de Occident

0
7

Grupurile teroriste afiliate retelei Al-Qaida beneficiaza din ce in ce mai mult de fonduri oferite pentru rascumparare, cele mai multe dintre ele fiind platite de state occidentale, sustin surse diplomatice citate de cotidianul american Wall Street Journal, conform Mediafax.

Din ce în ce mai multe grupuri extremiste din Orientul Mijlociu şi nordul Africii primesc sume plătite ca răscumpărare de către guverne ale statelor din Golful Persic sau din Europa, conform sursei citate.

"Răscumpărările au devenit principala sursă de finanţare a grupurilor teroriste afiliate reţelei Al-Qaida", confirmă David Cohen, asistent al secretarului american al Trezoreriei responsabil de combaterea terorismului.

În perioada 2004-2012, grupurile teroriste din această zonă au beneficiat de fonduri în valoare de circa 120 de milioane de dolari, estimează oficialul american. Filiala yemenită a reţelei Al-Qaida a primit cel puţin 20 de milioane de dolari.

"Statele occidentale efectuează plăţi directe grupurilor islamiste din Yemen", confirmă Alistair Burt, fost secretar de stat britanic responsabil de Afacerile din Orientul Mijlociu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!