Guvernul a aprobat proiectul de rectificare bugetara. Deficitul bugetar creste de la 1,9% la 2,25% din PIB. Victor Ponta promite reintregirea salariilor bugetarilor

0
9

Executivul a aprobat in sedinta de joi proiectul de rectificare bugetara pe anul 2012, a anuntat la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta, potrivit Agerpres.

Proiectul de rectificare bugetara prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB, pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei fata de programul initial, relateaza HotNews.ro.

"Am preluat in luna mai un buget deja aprobat de vechea majoritate parlamentara si vechiul Guvern (…) cu o filosofie de austeritate, antisociala. (…) A trebuit sa facem realocarile necesare", a explicat premierul.

El a precizat ca Executivul a aprobat rectificarea bugetara pornind de la obligatia de a ramane intr-o limita clara de disciplina financiara si de a respecta acordurile cu creditorii internationali.

Rectificarea bugetara a fost agreata cu Fondul Monetar International si, potrivit Consiliului Fiscal, noile tinte sunt in concordanta cu prevederile Legii 291/2011 privind aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in strategia fiscal-bugetara.

Promisiunile lui Victor Ponta:

– reintregirea salariilor bugetarilor si restituirea acelor parti din pensii incasate in mod ilegal;

– asigurarea in buget de bani pentru rambursarea pensiilor;

– bani pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati;

– am prevazut in buget sumele necesare pentru angajarea a 564 de judecatori si grefieri.