Guvernul INCHIDE PATRU UNIVERSITATI si monitorizeaza alte 3 institutii de invatamant superior

0
7

Guvernul a închis patru universităţi şi monitorizează alte 3 institutii de invatamant superior. Ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, a anunţat că a demarat cea mai mare operaţiune de curăţenie din sistemul de educaţie. Universităţile închise sunt: Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti, Institutul TEOLOGIC ROMANO CATOLIC din Bucureşti, Universitatea Mihai Eminescu din Timişoara şi Universitatea "Mihail Kogalniceanu" Iaşi, conform Realitatea.net.

Patru universităţi vor fi închise de Guvern. Este vorba de 135 de programe de studiu. Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. "Am decis intrarea în lichidare a acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere", a spus Costoiu.
 

COSTOIU: Cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani

"Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a spus Costoiu intr-o interventie televizata. "Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere", a spus Costoiu, care a precizat că studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie.

Acesta a mai spus că alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent. Acestea sunt Universitatea BIOTERRA, Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte Gheorghe Cristea şi Universitatea APOLLONIA din Iaşi. Anton Hadăr, preşedintele ALMA MATER a spus că trebuie să apreciem starea învăţământului românesc şi acest demers al Ministerului Educaţiei, pentru că în ultimii ani tot mai puţin elevi au promovat Bacalaureatul. "Era normal să avem universităţi care să se închidă. Sunt universităţi care nu au depus dosare de acreditare. Faptul că dispar câteva universităţi reprezintă un bonus, nu o pierdere. Tinerii să fie foarte atenţi, să vadă unde se înscriu", a declarat Hadăr.

"E ca în comerţ", a comentat si fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop. "Dacă o unitate nu are acreditare, se închide. Universităţile din România nu au fost evaluate. Ceea ce s-a monitorizat în ultimii doi ani de zile s-a făcut public azi", a spus Pop.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!