Guvernul, măsuri privind mini-vacanţei de Sf. Maria, printre care suplimentarea trenurilor

0
9

Vicepremierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu mai mulţi miniştri în care a discutat despre măsurile care trebuie luate de autorităţi în perioada mini-vacanţei de Sfânta Maria, fiind decisă suplimentarea numărului de trenuri, precum şi sporirea controalelor la operatorii economici în zonele unde sunt aşteptaţi mulţi turişti.

 

 

La discuţii au participat ministrul Internelor, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrul Economiei, Mihai Fifor. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a informat pe vicepremierul Marcel Ciolacu că a dispus suplimentarea trenurilor pentru preluarea fluxului sporit de călători, precum şi a personalului în marile gări, la casele de bilete, în vederea evitării supraaglomerării. Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, în contextul avertizărilor meteo emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, se fac verificări suplimentare la sistemele de climatizare şi sunt pregătite stocuri de apă pentru situaţii speciale. Pentru siguranţa traficului feroviar, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulaţie a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porţiuni de cale ferată, scrie News.ro.

 

Ministrul Economiei, care coordonează activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, spune că se vor continua acţiunile de control privind respectarea drepturilor consumatorilor în reţeaua de produse alimentare şi servicii de alimentaţie publică, iar ministrul Sănătăţii a afirmat că vor continua măsurile stabilite la începutul sezonului estival, respectiv acţiunile de control la agenţii economici din zonele turistice, efectuate de inspectorii sanitari ai direcţiilor de sănătate publică judeţene. De asemenea, serviciile de ambulanţă sunt pregătite să asigure asistenţa medicală în caz de nevoie.
În perioada 12-15 august, peste 24.000 de efective ale MAI vor contribui la asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la creşterea siguranţei rutiere şi la fluidizarea traficului pe traseele spre mare şi spre munte, precum şi în localităţile unde sunt organizate manifestări cu public numeros.

 

La activităţile organizate de Ziua Marinei Române, peste 1.100 angajaţi MAI vor fi prezenţi la datorie. Peste 4.700 de pompieri şi paramedici sunt pregătiţi să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Totodată, Inspectoratul General de Aviaţie pune la dispoziţie 14 elicoptere, dintre care 7 pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale. La punctele de trecere a frontierei a fost suplimentat personalul, astfel încât 3.200 de poliţişti de frontieră vor acţiona pentru a asigura reducerea timpului de aşteptare la graniţă.

 

În perioada 12-15 august, la nivel naţional, vor avea loc 233 de manifestări publice, religioase şi culturale, ceremonialuri militare, depuneri de coroane de flori şi exerciţii demonstrative la care se estimează participarea a peste 600 de mii de persoane, cele mai importante fiind în Constanţa, Brăila, Neamţ, Cluj, Suceava, Maramureş.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!