Guvernul Ponta amana nejustificat alegerile locale partiale

0
7

Opozitia acuza Guvernul Ponta ca amana fara motiv convocarea alegerilor locale partiale la nivelul consiliilor judetene si primariilor care au fost vacantate in ultimele sase luni. Este vorba de Cluj, Braila, Valcea, Dambovita si Neamt, dar premierul Victor Ponta nu grabeste procesul electoral in aceste zone, pe fondul scaderii PSD in sondaje, dupa esecul de la prezidentiale, potrivit Romania Libera.

PNL a cerut, ieri, Guvernului să emită o ordonanță de urgență prin care să convoace alegerile locale parțiale la nivelul consiliilor județene și primăriilor din Cluj, Brăila, Vâlcea, Neamț și Dâmbovița. Liberalii dau drept exemplu cazul șefiei Consiliului Județean Cluj, “unde termenul legal de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor parțiale a fost depășit”.

Astfel, CJ Cluj nu mai are președinte ales din mai, când președintele Horea Uioreanu a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție. Funcția sa a fost vacantată pe 6 octombrie, iar până pe 6 ianuarie trebuiau organizate alegeri.

Potrivit legii administrației locale, în cazul vacantării postului, data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de Guvern, în maximum 90 de zile de la vacantarea postului.

Cele 90 de zile au trecut, dar Executivul nu a luat nici o decizie.

În două județe, șefii consiliilor județene au încetat din viață. Este vorba de Culiță Tărâță, fostul șef al CJ Neamț și Ion Câlea, fostul șef al CJ Vâlcea. Pe de altă parte, Gheorge Bunea Stancu, președintele CJ Brăila, a fost revocat din funcția de prefect după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!