Guvernul Ponta, in CAMPANIE ELECTORALA: Mariri de pensii, mascate sub indemnizatii de recunoastere a muncii

0
6

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, marti, indemnizatii de recunoastere a muncii in cuantum de 3.000 pana la 4.000 de lei net pentru aviatori, conform stiripesurse.

Aşa cum ne-am angajat, noi vom da indemnizaţii de recunoaştere a muncii pe care au făcut-o, în cunatum între 3 000 şi 4.000 lei net”, a spus Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu poate acorda pensii speciale aviatorilor pentru că nu sunt de acord Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, în schimb vor fi acordate aceste indemnizații, așa cum a fost cazul militarilor și diplomaților.

Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile și la militari, și la diplomați, și la aviatori, și la grefieri. La militari și la diplomați noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeană și FMI nu sunt de acord să revenim la pensii speciale. Am acordat niște indemnizații prin care recunoaștem rolul lor. La fel vrem să facem și la aviatori, și la grefieri. În zona reprezentanților personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun că ei vor să revină la pensia specială și, cu tot respectul pe care îl am pentru cei care fac această meserie destul de dificilă, nu putem să revenim la pensii speciale”, a spus Ponta într-o conferință de presă la Ministerul Muncii.

El speră ca Guvernul să se înțeleagă cu reprezentanții personalului Navigant, iar dacă acest lucru se va întâmpla, legea care prevede aceste drepturi va trece prin Parlament în septembrie.

Dacă revenim la pensiile speciale, o să deschidem o cutie a Pandorei. Sunt foarte mulți care vor pensii speciale și mai e ceva, lăsăm și anumite abuzuri. Știți că își făceau salariul în ultimele trei luni, pe la ROMATSA sau prin alte părți, sute de milioane și după aia plăteam sute de milioane pensii. Ideea este totuși de a păstra un echilibru între ceea ce dăm înapoi și oamenii ăștia merită să dăm înapoi pentru că acum au niște pensii foarte mici și între ceea ce se cere chiar să ne reîntoarcem cu tot nu se poate. Diferența de bani între indemnizație și pensia specială nu este semnificativă”, a menționat premierul.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!