Gyorgy Frunda: Iesirea UDMR de la guvernare, o decizie gresita

0
5

UDMR a luat o decizie gresita, iesind de la guvernare, considera Gyorgy Frunda. Consilierul onorific al premierului Victor Ponta a declarat ca Uniunea a renuntat, astfel, la un instrument esential pentru promovarea proiectelor in Parlament, potrivit Evenimentul Zilei.

În conjunctura actuală, ieşind de la guvernare, după părerea mea, UDMR-ul a luat o decizie greşită, pentru că a renunţat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-şi găsi aliaţi printre partidele româneşti cu care să-şi promoveze proiectele de lege în Parlamentul României şi a renunţat la mijloacele administrative pe care le ai dacă eşti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiară din România”, a afirmat Frunda.

Frunda l-a criticat si pe liderul formatiunii, Kelemen Hunor.

Nu uitaţi, UDMR-ul a scăzut în ultimii ani constant ca număr de voturi, Kelemen Hunor a luat cel mai mic număr de voturi al candidaţilor UDMR, care au candidat vreodată la Preşedinţia României, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul European, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul României. Deci UDMR-ul trebuie să găsească mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiară de care s-a depărtat foarte mult în ultimii doi-trei ani”, a spus el.

Întrebat care este obiectivul fundamental al comunităţii maghiare din România în 2015, el a arătat că scopurile comunităţii maghiare din România sunt aceleaşi, din 1918 încoace: ”să trăiască ca cetăţean egal cu vecinul său român, să nu fie discriminat, să nu fie cetăţean de rangul doi, să fie respectat şi să respecte şi el românul şi statul român”.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, pe 13 decembrie, ieşirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi "împotrivă" şi şapte abţineri, propunerea în acest sens fiind formulată de Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie, conchide sursa citata.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!