Hayat BOUMEDDIENE, partenera lui Amedy Coulibaly, era deja in TURCIA la data comiterii faptelor. Ea s-ar afla acum in SIRIA

0
12

Cautata de autoritatile franceze pentru presupusa sa implicare in atacul armat comis de Coulibaly la Montrouge (sud de Paris), soldat cu moartea unei politiste, si un eventual ajutor dat in luarea de ostatici de la magazinul evreiesc, soldata cu patru morti, Hayat Boummedienne, partenera lui Amedy Coulibaly, era cel mai probabil deja in Turcia la momentul faptelor. Anchetatorii cauta sa verfice acum daca ea a trecut granita in Siria, relateaza Hotnews.


Le Monde relateaza in schimb ca Hayat Boumeddiene a zburat cu o cursa Madrid-Istanbul, pe 2 ianuarie, in compania unui barbat al carui frate este cunoscut de serviciile de informatii franceze. Ea ar fi trecut apoi frontiera turco-siriana in data de joi, 8 ianuarie, si nu a mai folosit biletul sau de intoarcere in data de 9 ianuarie.

Sambata, presa franceza anunta ca autoritatile o cauta in continuare pe presupusa partenera a lui Coulibaly, Hayat Boummedienne, care se afla pe lista suspectilor dupa incidentul in care Coulibaly a ucis o politista, joi dimineata.
 

Vineri dupa-amiaza, politia franceza a dat publicitatii fotografiile a doua persoane – un barbat si o femeie – suspectate de implicare in atacul de joi dimineata de la Montrouge (o suburbie din sudul Parisului), in care o politista a fost ucisa. Politia anunta ca Amedy Coulibaly (32 de ani) si Hayat Boumeddiene (26 de ani), care sunt "susceptibili a fi inarmati si periculosi", fac obiectul unor mandate de urmarire. 

 

CITITI SI: Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul din Paris, a solicitat retragerea armatei franceze din lupta impotriva Statului Islamic. El le-a cerut prietenilor săi să atace comisariatele de la periferia Parisului

 

Amedy Coulibaly era totodata autorul luarii de ostatici de vineri dintr-un magazin evreiesc de la marginea Parisului. El a omorat patru ostatici si a fost in cele din urma ucis in asaltul lansat de fortele speciale franceze asupra magazinului.
 

Amedy Coulibaly a fost arestat in 2010 si ulterior condamnat in decembrie 2013 la cinci ani de inchisoare in dosarul privind tentativa de evadare a islamistului Smain Ait-Belkacem. Acesta din urma, fost membru al Grupului islamic armat algerian (GIA), fusese condamnat in 2002 la inchisoare pe viata pentru comiterea atentatului de la gara Musee d'Orsay din Paris in octombrie 1995. 
 

Hayat Boumeddiene a fost prezentata in timpul anchetei privind tentativa de evadare drept partenera, sotia religioasa a lui Coulibaly. Numele fratilor Said si Cherif Kouachi apareau de asemenea in acest dosar.
 

Potrivit unor surse citate de Le Monde, Hayat Boummedienne este fosta iubita a lui Amedy Coulibaly. Ei locuiau impreuna in 2010, cand Coulibaly fusese arestat. De asemenea, Boummedienne era cu el cand acesta l-a vizitat pe jihadistul Djamel Beghal. Coulibaly locuia in casa ei primavara trecuta.
 

RTL relateaza ca Hayat Boumeddiene are reputatia unei "dure" si a iesit din puscarie in 2014.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!