HBO a primit 43 de trofee la gala Primetime Emmy 2015

0
11

Trei dintre producțiile vedetă ale HBO au câștigat premiile pentru cel mai bun serial-dramă (“Game of Thrones”), cel mai bun serial-comedie (“Veep”) şi cea mai bună miniserie (“Olive Kitteridge”).

Gala Primetime Emmy 2015 a avut loc pe 20 septembrie, la Microsoft Theatre din Los Angeles, premiile acordându-se, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences pentru cele mai bune programe de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate pentru prima oară în 1949, distincţiile au fost cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", până la apariţia Daytime Emmy Awards, în anii 1970. Termenul "primetime" a fost adăugat atunci în titulatura oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Televiziunea HBO a dominat gala de duminică seară, primind 43 de premii. A fost urmată de NBC, cu 12 premii și Comedy Central, cu opt premii. HBO a câștigat premiile pentru cel mai bun serial-dramă ("Game of Thrones"), cel mai bun serial-comedie ("Veep") şi cea mai bună miniserie ("Olive Kitteridge"), potrivit site-ului oficial al galei.

"Game Of Thrones", nominalizat la 24 de premii, a primit 12 trofee, atât la evenimentul de duminică seară, cât şi la gala Creative Emmy care l-a precedat, care a avut loc pe 12 septembrie. Gala Creative Emmy este dedicată tehnicienilor ce susțin producţiile de televiziune: regie artistică, imagine, coafură, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii şi altele. Alte premii sunt decernate în categorii precum animaţie, seriale non-ficţiune, reality-show şi actori cu statut de invitaţi.

La gala de duminică seară, Viola Davis a devenit prima actriţă afro-americană care a câştigat un premiu Emmy în categoria "cel mai bun rol principal feminin într-o dramă", pentru interpretarea din serialul ABC "How to Get Away With Murder", iar Jon Hamm a primit premiul Emmy pentru rolul principal din serialul "Mad Men".

Producţiile de televiziune "American Horror Story: Freak Show" şi "Olive Kitteridge", care primiseră 19, respectiv 13 nominalizări, au obţinut în cele din urmă 5, respectiv 8 premii Emmy. Câte cinci trofee au mai primit serialele "Transparent" şi "Veep".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!