Horia Roman Patapievici – Înapoi la argument

0
13

Ediție specială

”Înapoi la argument” cu Horia Roman Patapievici și Evgheni Vodolazkin, ediție specială.

Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, pe 6 octombrie, începând cu ora 19.00.

Invitatul lui Horia Roman Patapievici, Evgheni Vodolazkin este autorul romanelor ”Laur” și ”Soloviov și Larionov”.

A 25-a întâlnire „Înapoi la argument” va fi transmisă live pe site-ul www.humanitas.ro

Considerat o capodoperă a literaturii ruse actuale, bestsellerul ”Laur” este de două ori câştigător al Premiului Bolşaia Kniga – Premiul întâi şi Premiul cititorilor – pe 2013. A primit, în acelaşi an, Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Este tradus în peste douăzeci de ţări.

În prezentarea editurii Humanitas, bestsellerul ”Laur” amintește de filmul Andrei Rubliov şi de romanul ”Numele trandafirului”, readucând la viaţă secolul al XV-lea, într-o intrigă ce străbate timpul şi spaţiul, cu un personaj complex, care este pe rând vraci, nebun sfânt, pelerin şi călugăr. Cu o scriitură de o simplitate rafinată, trecând firesc de la real la fantastic şi de la cele lumeşti la cele sfinte, cu un spirit liber în religiozitatea lui inteligentă, cu un umor subtil şi o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin ne oferă o carte de o mare frumuseţe şi profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburătoare, pe care o numeşte „roman neistoric“.

Celălalt roman al autorului, ”Soloviov și Larionov”, se află în pregătire la editura Humanitas.

„Sunt lucruri despre care este mai uşor să vorbeşti în contextul unei Rusii străvechi. Despre Dumnezeu, de exemplu. După părerea mea, legăturile cu El erau mai directe pe vremuri. Mai mult decât atât, pur şi simplu existau. Acum natura acestor legături îi preocupă doar pe puţini, şi asta e neliniştitor. Să fi aflat noi, din Evul Mediu încoace, vreun lucru complet nou, care să ne permită să ne relaxăm?“ (Evgheni VODOLAZKIN)

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!