Hotnews: O fosta firma a lui Sebastian Ghita castiga un nou contract cu statul. Teamnet va furnizat servicii IT in valoare de 43 milioane RON Agentiei Nationale de Cadastru

0
8

O fosta firma a deputatului Sebastian Ghita a castigat un nou contract cu statul roman. Astfel, Teamnet International va implementa un sistem informatic integrat pentru Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). In valoare de peste 43 milioane lei (9,77 milioane euro, inclusiv TVA), contractul este finantat din fonduri UE si a fost publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), potrivit Hotnews.

De altfel, acesta nu este primul contract pe care firma l-a derulat cu statul roman. La sfarsitul anului 2013, Teamnet a mai castigat un contract major cu ANCPI – 212,4 milioane lei (48,2 milioane euro) pentru conversia unor carti funciare intr-o baza de date textuala si arhiva digitala.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a atribuit in data de 29 decembrie 2014, in urma unei licitatii deschise, urmatorul contract: "Servicii de analiza, proiectare si realizare sistem E-Terra 3 in cadrul proiectulului ¬Upgradarea sistemului E-Terra 3 in vederea asigurarii suportului compatibil cu Directiva INSPIRE pentru implementarea instrumentelor structurale¬

  • Ce este sistemul informatic e-Terra

Sistemul informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara (E-Terra) reprezinta principalul sistem informatic operational al ANCPI prin care se realizeaza administrarea evidentei electronice de cadastru si publicitate imobiliara (evidenta cadastral-juridica).

Contractul atribuit catre Teamnet International are ca obiectiv general "consolidarea capacitatii de coordonare a implementarii fondurilor structurale prin actualizarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara compatibil cu Directiva INSPIRE.

Scopul acestui proiect este implementarea sistemului informatic integrat de cadastru si publicitate imobiliara E-Terra3, prin migrarea functionalitatilor e-Terra 2 intr-un sistem cu o arhitectura de tip SOA (prin conservarea atat a functionalitatilor existente descrise in capitolul Error: Reference source not found, cat si a aspectelor non-functionale ale acestuia – timpi de raspuns, stabilitate etc.) si adaugarea unor noi functionalitati".

In cadrul licitatiei, ANCPI a primit trei oferte din partea:

  • 1. Teamnet International (ofertant unic)
  • 2. En-Genius Solutions SRL (asociat – lider de asociere) si Bull Romania SRL (asociat)
  • 3. Star Storage SA (asociat-lider de asociere) si Indra Sistems SA (asociat).


Dintre acestea, doar una a fost declarata admisibila, fiind declarata castigatoare oferta celor de la Teamnet International.

Teamnet a fost infiintata in 2001 de deputatul si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft. Sebastian Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Grupul Teamnet este compus din mai multe companii, detinute intr-o proportie mai mare de 50% de catre Teamnet International SA. Printre aceste companii se numara: Teamnet International SA (integratorul), Daedalus Teamnet Medical, Teamnet Engineering si Ymens (compania de cloud), Teamnet Solutions, Teamnet Project management, Teamnet Operations.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!