ICCJ va da maine verdictul final in dosarul incompatibilitatii lui Iohannis

0
7

Instanta suprema este asteptata sa dea pe 22 ianuarie 2015 decizia definitiva in cadrul unui dosar in care este implicat  presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Dosarul priveste contestarea raportul ANI privind incompatibilitatea lui Iohannis in care ar fi fost in perioada in care a reprezentat Primaria Sibiu in AGA de la societatile Apa Canal si Piete, arata Ziare.com.

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat in  data de 14 ianuarie contestatia in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, formulata de Agentia Nationala de Integritate. Acest lucru vine dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat dreptate fostului primar al municipiului Sibiu si a dispus anularea deciziei ANI. Instanta suprema a stabilit atunci ca decizia definitiva va fi pronuntata pe 22 ianuarie.

 

CITITI SI: Ce spune sefa Inaltei Curti despre dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

 

 

Avocatii lui Iohannis au solicitat respingerea contestatiei ANI, motivand ca aceasta este "vadit neintemeiata", aratand ca recursul facut de ANI nu cuprinde nicio critica valida fata de decizia Curtii de Apel Alba-Iulia. Ei au mai aratat ca ANI nu a dovedit starea de incompatibilitate in niciunul din cele doua cazuri pe care le invoca in hotararea luata fata de fostul primar al municipiului Sibiu si, practic, "nu a analizat rationamentele deciziei instantei de fond, prin care aceasta a admis actiunea lui Iohannis".

 

CITITI SI: Klaus Iohannis: Avem nevoie de un guvern puternic

 

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

 

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detinea simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!