Inalt oficial UE avertizeaza asupra problemei antisemitismului

0
8

Europa se confrunta cu “o mare provocare” in incercarea de a-i convinge pe evrei sa nu emigreze din cauza antisemitismului, atrage atentia vicepresedintele Comisiei Europene (CE). Frans Timmermans sustine ca aceasta problema este la fel de presanta ca situatia monedei unice, potrivit Hotnews.

"In unele state (ale UE -n.red.) cei mai multi membri ai comunitatii evreiesti nu sunt siguri ca au un viitor in Europa", a declarat Timmermans.

Franta, tara cu cea mai mare comunitate de evrei din UE, a anuntat o serie de masuri antiteroriste dure dupa atacurile islamiste din prima parte a lunii ianuarie.

Premierul francez Manuel Valls a precizat ca in urmatorii 3 ani vor fi create 2.680 posturi in domeniul securitatii, inclusiv 1.100 de posturi in cadrul serviciilor de informatii.

Intr-un discurs sustinut la Bruxelles, Frans Timmermans a declarat, referindu-se la temerile evreilor: "Cred ca aceasta este o provocare imensa chiar la adresa bazei integrarii europene".

"Putem sa vorbim pana la sfantul asteapta despre euro, despre pietele interne, despre initiativele pe care le avem, insa daca aceasta valoare fundamentala a societatii europene, si anume ca reprezinta un loc pentru toata lumea, indiferent de crezul lor, de provenienta, de rasa, alegerile pe care le faci in societate, daca aceasta se confrunta cu o provocare, trebuie sa raspundem acestei provocari printr-o politica ce ofera sperante si perspective pentru toata lumea din societatea europeana", a declarat vicepresedintele CE.

Timmermans a mai afirmat ca vrea sa vada o decizie rapida in ceea ce priveste  schimbul de date privind listele cu numele pasagerilor si consolidarea frontierelor externe ale spatiului Schengen – comunitatea celor 26 de tari care au renuntat la controalele interne ale pasapoartelor.

Vicepresedintele CE a aratat ca Schengen ar trebui sa fie parte a solutiei si nu parte a problemei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!