Inalta Curte amana pentru 21 ianuarie sentinta in dosarul privatizarilor strategice

0
9

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, luni, pentru 21 ianuarie o decizie in dosarul privatizarilor strategice. In decembrie 2013, fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost condamnat la sase ani de inchisoare cu executare in dosar, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

ICCJ a decis pe 15 octombrie ca fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, precum si Mihai Radu Donciu si Mihai Dorinel Mucea sa fie judecati sub control judiciar in dosarul privatizarilor strategice, potrivit Evenimentul Zilei.

In decembrie 2013, fostul ministru al Economiei Codrut Seres a fost condamnat de Inalta Curte la sase ani inchisoare cu executare in dosarul privatizarilor strategice, iar fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy, la cinci ani de detentie.

Seres a primit cinci ani de inchisoare pentru aderare la un grup infractional si sase ani inchisoare pentru tradare prin transmitere de secrete, urmand ca el sa execute pedeapsa cea mai mare, de sase ani.

Zsolt Nagy a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru aderare la un grup infractional.

In martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, acuzati de aderare la un grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete.

Acuzatiile se refera la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vanzarea unui pachet de 8% din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova aflate in portofoliul Ministerului Economiei, consultanta in vederea privatizarii SN Radiocomunicatii SA.

De asemenea, ei sunt acuzati si in legatura cu adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!