Inalta Curte se pronunta miercuri in procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

0
7

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmeaza a se pronunta, miercuri, in procesul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

La termenul procesului din 14 ianuarie, reprezentantul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a cerut judecătorilor admiterea recursului, aducând ca argument o decizie a Curții Constituționale privind incompatibilitatea aleșilor locali.

La rândul lor, avocații lui Iohannis au cerut respingerea recursului ca "vădit neîntemeiat" și au arătat că decizia CCR nu a fost redactată și că nu se cunosc motivele luării acestei decizii de către judecătorii CCR.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deținea simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!