Inasprirea sanctiunilor risca sa destabilizeze Rusia, considera vicecancelarul german

0
4

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel sustine ca o noua inasprire a sanctiunilor aplicate Moscovei risca sa duca la destabilizarea tarii, fapt contrar intereselor Europei, potrivit Mediafax.

"Scopul (sancţiunilor) nu a fost niciodată de a arunca Rusia în haos politic şi economic", a declarat el pentru publicatia Bild am Sonntag.

"Cei care vor acest lucru vor provoca o situaţie mult mai periculoasă pentru noi toţi în Europa", a adăugat el, subliniind că Rusia este o putere nucleară.

Scopul sancţiunilor este de a aduce Rusia la masa negocierilor în criza ucraineană.

"Cei care vor destabilizarea Rusiei din punct de vedere economic şi politic au viziuni total diferite", a mai spus oficialul german.

Factori decizionali din Europa şi Statele Unite, a avertizat Sigmar Gabriel, vor pur şi simplu să îşi vadă vechiul rival rus în genunchi.

"Nu este în interesul Germaniei şi nici al Europei. Noi vrem să rezolvăm criza din Ucraina, nu să îngenunchem Rusia", a explicat el.

Occidentul a acuzat in repetate randuri Federatia Rusa de implicare activa in criza din estul Ucrainei, prin furnizarea de personal militar si armament rebelilor pro-rusi. Moscova a respins toate acuzatiile in acest sens.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!