Inca o judecatoare a demisionat din CSM: Georgiana Iorgulescu

0
7

Judecatoarea Georgiana Iorgulescu si-a inaintat demisia din Consiliul Superior al Magistraturii, joi dupa-amiaza, in aceeasi zi in care a fost acceptata si demisia Monei Pivniceru, relateaza Ziare.com.

Potrivit lui Iorgulescu, motivele demisiei sale "sunt multiple".

"Mi-am facut o evaluare a activitatii mele din CSM, nu sunt foarte multumita, lucrurile merg extrem de greoi. Simt o diferenta extrem de mare a perceperii rolului, misiunii si modului in care este condusa aceasta institutie", a afirmat judecatoarea, intr-o interventie telefonica pentru Antena 3.


Aceasta a spus ca, atunci cand a sosit in CSM, a avut un crez, sa faca tot ce poate pentru a face bine sistemului judiciar, insa s-a declarat extrem de dezamagita, "cu atat mai mult cu cat in aceste 2-3 saptamani s-au intamplat lucruri care nu au facut bine sistemului judiciar".

"Sunt lucruri care ma depasesc, nu vreau sa ma gandesc la ce las in spate. Pentru mine, lucrurile stateau intr-un fel, pentru altii stateau in alt fel", a precizat Georgiana Iorgulescu.

Magistrata a mentionat ca a venit joi sa asigure cvorumul necesar pentru a se accepta demisia Monei Pivniceru din CSM, subliniind ca vrea sa se indeparteze de institutia in sine, dar si de membrii institutiei, denuntand "coliziunea tot timpul intre valori si crezuri si la un moment dat cineva cedeaza", conform Ziare.com.

Iorgulescu a declarat ca a luat in calcul demisia din CSM inca din luna iunie, iar intamplarile din ultimele luni nu au facut decat sa ii accentueze aceasta decizie.

Nu in ultimul rand, judecatoarea a dezvaluit ca, daca ar sti, ar spune de ce a durat atat de mult redactarea demisiei Monei Pivniceru.

Membrii CSM reuniti joi in sedinta au luat act de demisia Monei Pivniceru din Consiliu si din magistratura. Sedinta CSM a intrunit cvorumul legal, joi dimineata, dupa ce fusese miercuri amanata din cauza absentei unor membri.

Desi mai multi magistrati din CSM au propus amanarea cu 30 de zile a validarii demisiei lui Pivniceru, CSM a avizat pana la urma ambele demisii. Astfel, Mona Pivniceru, propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Justitiei, isi poate prelua functia.