Îndrumătorul tezei lui Kovesi susţine că acuzaţiile de plagiat sunt neîntemeiate

0
6

Viorel Paşca, ndrumătorul tezei de doctorat semnate de Laura Codruţa Kovesi, actualul procur-şef al DNA, afirmă că acuzaţiile de plagiat nu sunt susţinute de realitate.

 

Viorel Paşca, profesor la Facultatea de Drept: „Articolele respective erau tot articolele doamnei Kovesi semnate cu numele Lascu, numele de fată, înainte de a se mărita. Cei care au citit lucrarea, furaţi de faptul ca pasajele redate sunt semnate în nişte articole publicate cu numele Lascu şi au spus: Kovesi a plagiat pe Lascu. Numai că Laura Lascu era Laura Codruţa Kovesi, măritată între timp”, conform Digi24.ro.

 

 

 

 

În 2012, Consiliul Naţional de Etică a decis că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în teza de doctorat.

 

Declaraţia lui Viorel Paşca vine după ce Sebastian Ghiţă s-a autodenunţ ieri la Parchet. Deputatul Sebastian Ghiţă pretindea că s-ar fi implicat, în 2012, în falsificarea unui raport care trebuia să stabiliească că, de fapt, Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat. 
Deputatul susţinea că presupusa operaţiune de acoperire a acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Kovesi ar fi avut loc în sediul Guvernului, cu ştiinţa premierului de atunci, Victor Ponta.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!