INSCOP: 56,2% dintre români considera că țara noastră nu ar trebui să primească refugiați

0
6

Conform unui sondaj de opinie realizat de INSCOP, 56,2% dintre romani considera că tara noastra nu ar trebui să primească refugiați si ca acestia nu ar trebui sa se stabileasca in Romania. 35,5% dintre respondenti cred că Romania ar trebui să primească refugiati, iar 8,3% “nu știu sau nu răspund”.

 

82,1% dintre cei care cred că România trebuie să primească refugiați, consideră că țara noastră trebuie să stabilească singură cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun că ar trebui primit numărul de refugiați cerut de UE, în timp ce procentul non-răspunsurilor a fost de 3,3%, relateaza Agerpres.

 

Potrivit sondajului, 26,5% dintre români ar fi de acord ca refugiații să se stabilească în România, în timp ce 65,3% susțin contrariul. În această chestiune, procentul non-răspunsurilor a fost de 8,2%.

 

Barometrul arată că 95,8% dintre români declară că au auzit de criza refugiaților din Orientul Mijlociu, 2,2% că nu au auzit despre această situație, iar 2% nu știu sau nu au răspuns.

 

41,7% dintre respondenți cred că refugiații adunați la granițele UE au plecat din țările lor din cauza războiului din Orientul Mijlociu, în timp ce 23,4% cred că este vorba de grupuri care vin cu scopul de a destabiliza Europa, 23,3% că este vorba de imigranți care vin spre vechiul continent din cauza sărăciei din zonele lor de origine. 5,9% cred că imigranții sunt, în primul rând, persoane care ar prefera să trăiască în UE, iar 5,7% nu știu sau nu răspund la întrebare.

 

29,5% dintre respondenți sunt de acord că România ar putea deveni țară de tranzit pentru imigranții din Orientul Mijlociu în mare și foarte mare măsură, în timp ce 22,5% au ales varianta "nici în mică nici în mare măsură", 37% "în mică și foarte mică măsură", iar 11% "nu știu sau nu răspund".

 

23,9% dintre români cred în mare și foarte mare măsură că România ar putea deveni țară de destinație pentru imigranți, 21,8% au optat pentru varianta "nici în mică nici în mare măsură", 44,3% pentru "în mică și foarte mică măsură", iar 10% nu știu sau nu răspund.

 

24,4% dintre români ar fi de acord cu stabilirea refugiaților în localitatea lor, 67,1% și-au exprimat dezacordul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 8,5%.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!