Înscrierea Noricăi Nicolai în ALDE, analizată în prima ședință de conducere a PNL – Alina Gorghiu

0
5

Subiectul înscrierii europarlamentarului liberal Norica Nicolai în ALDE va fi pe ordinea de zi a primei ședințe a Biroului Politic Național al partidului, pentru a se analiza dacă se impun sancțiuni statutare în acest caz, a declarat marti purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

"Este o opțiune personală din punct de vedere politic pe care Norica Nicolai, colega noastră din PNL, a făcut-o astăzi, dar este o altă opțiune decât cea pe care PNL prin cei cinci eurodeputați ai noștri din Parlamentul European a făcut-o, în speță ceilalți au ales calea aderării la grupul PPE. Acest subiect al opțiunii politice pe care a făcut-o Norica Nicolai astăzi va fi în mod cert unul din subiectele de pe agenda Biroului Politic Național în prima sa ședință, pentru că nu poate fi scos din contextul rezoluției pe care PNL a votat-o la Congresul de acum două săptămâni când prin acea rezoluție peste 1.400 de delegați ai PNL au fost pentru aderarea la PPE, iar votul doamnei Nicolai și a încă patru delegați a fost împotrivă", a declarat Gorghiu, citata de Agerpres..

Ea a adăugat că analiza se va face pentru a se vedea dacă opțiunea Noricăi Nicolai atrage vreo sancțiune din punct de vedere statutar, dar, în general, PNL încearcă să-și păstreze membrii și "nu a ridicat excluderile la rang de politică de partid".

Eurodeputata PNL Norica Nicolai s-a înscris marți în grupul ALDE (Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa) din Parlamentul European. Înscrierea a avut loc în cadrul unei ședințe a grupului ALDE, desfășurată la sediul din Bruxelles al legislativului european.

Nicolai și-a anunțat această intenție la Congresul PNL care avut loc în luna iunie, precizând că nu va demisiona din Partidul Național Liberal. "Îmi asum riscul unei eventuale excluderi din partid", a precizat ulterior Norica Nicolai.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!