Intalnire intre premierul Ponta si directorul SRI, Eduard Hellvig, la Palatul Victoria

0
3

O intalnire intre premierul Victor Ponta si directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig, a avut loc miercuri la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, intrevederea intre cei doi inalti oficiali “face parte din colaborarea institutionala” Guvern-SRI.

La momentul intalnirii, in Guvern se afla si deputatul Sebastian Ghita. Membru al Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, Ghita a plecat de la Palatul Victoria la jumatate de ora dupa plecarea lui Hellvig.

La inceputul lunii martie, Eduard Hellvig a primit votul Parlamentului, cu majoritate covarsitoare, pentru a prelua sefia Serviciului Roman de Informatii (SRI). Hellvig a fost votat cu 498 “pentru” si 15 “impotriva”. Hellvig a fost propunerea presedintelui Iohannis pentru sefia SRI.

Intr-un discurs sustinut de la tribuna Parlamentului dupa depunerea juramantului, Hellvig a declarat ca el considera prioritare, pentru urmatoarea perioada, doua directii de actiune – combaterea coruptiei si dezvoltarea capacitatii de aparare a sigurantei nationale.
 

Ce spunea Ghita despre Hellvig

De cealalta parte, deputatul Sebastian Ghita a criticat nominalizarea lui Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii, despre care spunea ca e “ca si cum domnul Ponta, odata ajuns presedinte, m-ar fi propus pe mine”. Ghita arata, la acel moment, ca o asemenea decizie “ar fi starnit probleme pe strada cu oamenii”.

"M-am şi gândit azi – să o luaţi doar ca o glumă, nu aşa s-ar fi întâmplat lucrurile – dar numirea unui apropiat politic şi a unui membru marcant din campania electorală a domnului Iohannis la SRI am văzut-o ca şi cum domnul Ponta, odată ajuns preşedinte, m-ar fi propus pe mine, şi cred că ar fi stârnit ca în Bulgaria, ştiu şi eu, probleme pe stradă cu oamenii", a spus Ghiţă despre propunerea lui Hellvig la şefia SRI.

Din punctul sau de vedere, Iohannis ar fi trebui sa vina cu o propunere de nivelul fostului director al Serviciului, George Maior, despre care a spus ca a fost un garant al bunei functionari a SRI.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!