Intalnire Klaus IOHANNIS – Victor PONTA, la Cotroceni, pentru o discutie despre criza FRANCULUI ELVETIAN

0
7

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a avut o intalnire cu premierul Victor Ponta, astazi, la Palatul Cotroceni, in contextul crizei provocate de aprecierea rapida a francului elvetian. Pe agenda discutiilor s-a aflat si probleme legate de situatia internationala, relateaza ziare.com


"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a primit in cursul zilei de astazi, la Palatul Cotroceni, pe domnul prim-ministru Victor Ponta, in cadrul unei intalniri de lucru la care s-au discutat situatia economica in contextul crizei francului elvetian, precum si activitatea executivului din aceasta perioada. Pe agenda intalnirii s-au aflat si teme legate de situatia internationala actuala", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
 

CITITI SI: Adrian VASILESCU, consilierul guvernatorului BNR, despre creditele în FRANCI ELVEŢIENI: BNR NU POATE interveni. Legea FALIMENTULUI PERSONAL nu ajuta

 

Anterior, premierul Victor Ponta spunea ca vrea sa stie daca la nivel legislativ ‪Romania indeplineste toate criteriile pe plan european in asa fel incat posibile alte crize pe plan international financiar sa ne afecteze cat mai putin. "Din pacate, 75.000 de oameni care au credite in franci elvetieni au acum de suferit. Vreau sa nu vindem iluzii, sa nu cream asteptari nerealiste. Unii vor doar sa castige capital politic prin demagogie, dar vorbim despre o economie de piata si despre institutii publice si private care au responsabilitati – nu tine totul de un singur partid sau de un guvern", a explicat Ponta, luni, intr-o conferinta de presa.


Problema romanilor cu credite in franci, in Parlament


Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, marti, ca sesiunea extraordinara pentru legea insolventei personale va avea loc dupa ce Comisia juridica va intocmi un raport in acest sens. "In 24 de ore de la intocmirea raportului, vom convoca sesiunea extraordinara pentru legea insolventei", a declarat Valeriu Zgonea.

Astfel, membrii Comisiei juridice se vor intalni zilnic, incepand de miercuri, pana la sfarsitul acestei saptamani, pentru a face raportul pe legea insolventei, menita sa ii ajute pe romanii cu credite in franci elvetieni.

Valeriu Zgonea a precizat ca nu poate fi convocata o sesiune extraordinara a Parlamentului in lipsa acestui raport.

 

CITITI SI: HOTNEWS Prevederi ale legii FALIMENTULUI PERSONAL: Datornicii isi pot cere singuri INSOLVENTA, executarile SILITE se suspenda

Decizia de a astepta un raport al Comisiei juridice a fost luata, marti dimineata, in Biroul permanent al Camerei Deputatilor, in urma solicitatii PNL de a organiza o sesiune extraordinara pentru adopatarea legii insolventei personale.

Odata cu membrii Comisiei juridice, care se vor intalni miercuri, joi si vineri, si Comisia de buget-finante se va reuni in sedinta miercuri, de la ora 11, pentru a discuta problema romanilor cu credite in franci, afectati de cresterea vertigionasa a monedei elvetiene.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!