Intalnire MRU-Blaga-Flutur-Falca. Se profileaza un posibil tandem Iohannis (presedinte)-MRU (premier)

0
8

Liderii PDL Vasile Blaga, Gheorghe Falca si Gheorghe Flutur si cel al Fortei Civice (FC), Mihai Razvan Ungureanu, au avut o intalnire luni seara. Discutiile au vizat absorbtia FC de PDL si propulsarea lui MRU in fruntea “noului partid”, pe o pozitie sustinuta acum de prezidentiabilul democrat-liberal Catalin Predoiu, scrie EVZ.

Surse din PDL au confirmat aceste negocieri in urma cu o saptamana, vorbind despre un tandem Klaus Iohannis – candidat la presedintia Romaniei, MRU – prim-ministru.

In aceste conditii, devine din ce in ce mai clar ca MRU nu va candidat ca independent la Palatul Cotroceni, asa cum se vehicula in spatiul public de ceva timp, conform sursei citate.
 

Disputa MRU-Elena Udrea: Oportunist, arogant, toxicitate, stalinism

Mihai Razvan Ungureanu a inceput, de cateva zile, o disputa cu presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP), Elena Udrea, pe care o acuza ca a cauzat plecarea tuturor oamenilor capabili din anturajul presedintelui Basescu. In replica, Udrea l-a caracterizat drept “oportunist”, “arogant” si l-a facut responsabil pentru pierderea guvernarii de catre PDL, in 2012.

"Săptămâna trecută domnul Ungureanu a găsit de cuviinţă să se dezică de preşedinte pentru că, se întâmplă tuturor ca cei care sunt consultanţi politici să le recomande să ducă un altfel de demers (…) la sfârşit de mandat, de separare, de dezicere de preşedinte, presupun că domnul Ungureanu a cedat la astfel de recomandări, l-am văzut în foarte multe ipostaze dezicându-se de Traian Băsescu. Nu poţi să te dezici de valori pe care le-ai susţinut în trecut, dacă le-ai susţinut din convingere (…), dacă te dezici înseamnă că dai semnal către electorat că eşti un oportunist, că spui ceea ce este nevoie să spui pentru a profita de o anumită ocazie", a spus Udrea.

In replica, MRU afirma: “Înţeleg că vă place să vi se ploconească oamenii, iar cei care nu o fac sunt trădători. În cazul acesta, sunt onorat să mă aflu pe lista trădătorilor. Nu găsesc nici un motiv de ruşine în a mă afla pe aceeaşi listă cu oameni precum Monica Macovei, Teodor Baconschi sau pedeliştii care nu v-au votat la conducerea partidului. Cred că sunteţi victima unui mod periculos de a vedea politica. Politica nu e militărie în care toată lumea face exclusiv ce doriţi dumneavoastră, iar dacă refuză, îi daţi pe toţi jos din tren doar pentru că vă închipuiţi că aveţi acest drept”.

Liderul FC si-a continuat argumentatia: “Vă întreb unde eraţi în vara lui 2012, la a doua suspendare a lui Traian Băsescu? Dacă îmi amintesc bine, nu apăreaţi la mitinguri pentru a nu afecta campania cu notorietatea dumneavoastră negativă. Şi unde sunteţi astăzi? Împărţiţi certificate de bună purtare. Rămâne întrebarea: unde sunt cei care au luptat pentru Traian Băsescu şi şi-au asumat tot ce a presupus acea luptă? Pe lista dumneavoastră de trădători”.

Disputa dintre cei doi politicieni a atins cote foarte inalte, fiind aruncate acuzatii de “stalinism”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!