Intre 3.000 si 5.000 de europeni au plecat spre Siria, pentru a se alatura Statului Islamic – Directorul Europol

0
8

Intre 3.000 si 5.000 de europeni au plecat spre Siria pentru a se alatura Statului Islamic, conform unor declaratii facute de directorul Europol. Acesta considera ca acestia ar putea reprezenta o amenintare la intoarcerea in tarile lor, transmite AFP, conform Hotnews.


"Vorbim de aproximativ 3.000 pana la 5.000 de cetateni ai Uniunii Europene", a declarat Rob Wainwright, fiind chestionat de Comisia pentru afaceri interne a Parlamentului britanic cu privire la numarul persoanelor care au parasit Europa pentru a merge sa lupte in Orientul Mijlociu.

 

CITITI SI: Numarul europenilor care lupta pentru Statul Islamic a ajuns la 3000 – Gilles de Kerchove, seful contra-terorismului European

 

Acum cateva luni, Gilles de Kerchove, seful contra-terorismului European, a declarat ca existau deja 3000 de europeni care luptau in Irak si Siria pentru Statul Islamic. Kerchove a mai afirmat ca fluxul europenilor dornici sa se alature Statului Islamic a fost sporit de proclamarea califatului in teritoriile ocupate de gruparea terorista, relateaza ziare.com


"Propria mea evaluare este ca sunt aproximativ 3.000", a spus acesta. In iunie, erau doar 2.000 de europeni printre extremisti.
 

Comentariile lui Gilles de Kerchove au venit la cateva ore dupa ce SUA si aliatii sai au dezlantuit atacuri aeriene asupra jihadistilor din Siria, deschizand un nou front impotriva Statului Islamic.


Luptatorii europeni vin in special din Franta, Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Suedia si Danemarca, insa cativa provin si din Spania, Italia, Irlanda si Austria. "Pana si o tara ca Austria are acum luptatori straini, ceea ce nu stiam inainte", a aratat coordonatorul european al contra-terorismului.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!