Intrevedere intre presedintele Iohannis si Patriarhul Daniel

0
4

Președintele Klaus Iohannis a luat parte astăzi la slujba Sfintei Liturghii, desfășurată la Patriarhie și oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. La sfârșitul ceremoniei, președintele Iohannis a avut o întrevedere privată cu Patriarhul, care a durat aproximativ trei ore, informează Hotnews.

Președintele Klaus Iohannis, alături de consilierii prezidențiali Sergiu Nistor și Adrian Muraru, a sosit la Patriarhia Română la ora 11.00. Șeful statului a asistat la întreaga Liturghie oficiată cu ocazia Sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Daniel a transmis în cadrul slujbei un scurt mesaj de mulțumire președintelui Klaus Iohannis pentru participarea sa la eveniment:

"Lumea știe că președintele României este un creștin practicant, și asta nu de când a devenit președinte, ci dintotdeauna. Ne bucurăm că arătați poporului importanța rugăciunii. […] Sărbatoarea aceasta ne ajută pe toți care avem responsabilități în conducere să îndemnăm pe oameni la conlucrare, la comuniune".

La final, șeful statului a fost întampinat la ieșirea din Patriarhie de către unii din participanții la slujbă. De asemenea, președintele Iohannis a făcut fotografii cu reprezentanții Bisericii ortodoxe pe treptele Casei Patriarhale și a fost aplaudat de mulțime, în momentul în care a salutat.

Iohannis a avut apoi o întrevedere privată cu Preafericitul Părinte Daniel. Discuția celor doi a avut loc în reședința Patriarhală și a durat trei ore.

Președintele a transmis după aceea un mesaj pe rețeau de socializare Facebook referitor la participarea sa la slujba de la Patriarhia Română:

"La invitația Patriarhului Daniel, am participat în această dimineață la liturghia prilejuită de sărbatorirea, în calendarul ortodox, a trei mari trăitori și părinți ai creștinismului: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Așa cum am anunțat încă de la începutul mandatului meu, voi vizita, treptat, cultele legal reprezentate în Romania, transmițându-le tuturor un mesaj de încurajare în slujirea oamenilor și în construcția unei societăți solidare și tolerante".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!