Iohannis, despre atacul din Franta: Un act terorist crud si las

0
7

Atacul asupra sediului saptamanalului de satira francez “Charlie Hebdo” este “un act terorist crud si las”, a transmit presedintele Klaus Iohannis. Seful statului roman isi exprima “compasiunea pentru familiile victimelor”, potrivit Hotnews.

Mesajul lui Iohannis:

"Atacarea redactiei saptamanalului francez Charlie Hebdo reprezinta un act terorist crud si las. Imi exprim compasiunea pentru familiile victimelor precum si solidaritatea fata de natiunea franceza atat de lovita astazi. Ii asigur pe toti partenerii Romaniei de intregul sprijin in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel. Comunitatea internationala trebuie sa aiba o atitudine ferma in fata incercarilor teroriste de distrugere a statului de drept, de incalcare a drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atat toleranta religioasa si etnica, cat si dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizatiei moderne, construita pe principiile democratiei."

Un atentat terorist a avut loc miercuri la sediul saptamanalului francez de satira “Charlie Hebdo”, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Conform ultimului bilant oficial 12 persoane au fost ucise, in timp ce alte 5 persoane sunt in stare critica, iar 20 sunt ranite.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!