Iohannis, despre criza refugiatilor: Situatia nu poate fi rezolvata prin amenintari

0
7

Criza refugiatilor a fost o tema abordata de presedintele Iohannis in discursul pe care l-a sustinut miercuri dimineata in plenul reunit al Parlamentului.

 

Suntem pentru solidaritate in UE, suntem solidari cu statele membre afectate. Trebuie sa respingem manifestarile radicale si sa dovedim echilibru si intelepciune. De aceea, nu cred ca aceasta criza poate fi rezolvata printr-o abordare matematica, contabila, ci prin dialog deschis, prin consultare cu statele membre, printr-o decizie consensuala”, a spus Iohannis in fata parlamentarilor.

 

Seful statului a criticat recentele amenintari venite de la Berlin, dupa ce ministrul german de Interne a propus taierea fondurilor structurale pentru statele care refuza cotele de refugiati:

 

Nu vorbim de locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea in societate, accesul in societate si locuri de munca pe termen lung. Nu cred ca intre parteneri lucrurile se rezolva prin ultimatumuri, amenintarea de sanctiuni, ci prin dialog”.

 

O decizie a statului roman va fi luata in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) de maine, 17 septembrie.

 

Nemtii ameninta cu taierea banilor

 

Presati de valurile masive de migranti, nemtii aduc in discutie posibile solutii de forta. Potrivit ministrului german de Interne, Berlinul ia in calcul posibilitatea reducerii fondurilor structurale comunitare in cazul tarilor care se declara impotriva cotelor obligatorii de refugiati.

 

"Cred ca trebuie sa vorbim despre mijloace de presiune", a declarat Thomas de Maiziere la postul de televiziune german ZDF.

 

Dupa cum a aratat oficialul german, statele care refuza cotele obligatorii de refugiati “sunt tari care primesc numeroase fonduri structurale”, iar situatia creata ar legitima o taiere a banilor comunitari.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!