Iohannis ii cere din nou demisia lui Ponta. Care este reactia premierului urmarit penal

0
9

Presedintele Iohannis i-a cerut din nou demisia lui Ponta. Astazi, premierul a reactionat, aratand ca va pleca din functie la 1 decembrie 2016, data alegerilor parlamentare. Nu este prima data cand seful statului ii cere demisia premierului, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau.

Klaus Iohannis a spus, aseara, ca ii cere in continuare demisia prim-ministrului Victor Ponta, din cauza problemelor cu Justitia pe care le are acesta, urmarit penal si inculpat de DNA.
 

Intrebat cum decurge relatia cu Victor Ponta si daca isi mentine parerea ca acesta trebuie sa demisioneze, presedintele a raspuns: "Nu mi-am schimbat parerea si astept sa se si intample la un moment dat".

"Colaboarea este variabila, in functie de locul in care ne aflam. Eu am fost mereu aici. Exista un dialog institutional, mai rar, dar am discutat chestiunile importante", a precizat Klaus Iohannis.
 

Presedintele i-a mai cerut demisia premierului si in luna iunie, dupa ce acesta a fost audiat pentru prima oara la DNA.
 

De atunci, prim-ministrul a mai ajuns de cateva ori la sediul central al DNA. Victor Ponta a respins atat acuzatiile, cat si solicitarile de plecare din fruntea Guvernului, si a spus ca isi va da demisia doar daca judecatorul va decide ca este vinovat.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!