Ion Iliescu, pentru Gandul: Parlamentul ar trebui SĂ CORECTEZE AZI decizia Curţii Constituţionale. El poate lua decizia finală dacă Băsescu revine la Cotroceni

0
4

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, în această dimineaţă, într-un interviu pentru Gandul.info, că Parlamentul ar trebui "să corecteze" decizia Curţii Constituţionale şi să-l demită pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

 

Iliescu susţine că judecătorii Curţii Constiuţionale au apelat la un "artificiu nefiresc" pentru invalidarea referendumului, iar parlamentarii ar trebui să ţină cont de faptul că s-a îndeplinit condiţia de prezenţă, deoarece nu sunt "mai mult de 15 milioane de alegători".

Potrivit preşedintelui de onoare al PSD, românii din afara graniţelor nu ar trebui contabilizaţi la cvorum. "Parlamentul poate lua decizia finală şi trebui să aibă o poziţie activă, nu una pasivă", este concluzia lui Ion Iliescu.

 

"Eu cred  că trebuie (Parlamentul – n.n.) să aibă o poziţie activă, nu pasivă, doar să înregistreze decizia CCR. Curtea Constituţională este un colectiv de lucru de nouă oameni, Parlamentul este format din reprezentanţii cetăţenilor.

Curtea Constituţională a apelat la un artificiu nefiresc. Raportarea la rezervorul de voturi trebuie făcută la cetăţenii trăitori pe teritoriul ţării, la cei 19 milioane de români, din care cu drept de vot sunt doar vreo 15 milioane. Nu în mod artificial adăugată o cifră total aleatorie cu românii de peste hotare, care oricum nu sunt interesaţi de asemenea chestiuni.

Au votat vreo 70.000. Rezervorul la care trebuie să te referi este cel al cetăţenilor trăitori pe teritoriul ţării. Aceştia sunt 19 milioane cu toţii, din care aproape patru milioane o reprezintă populaţia minoră. Ei, astfel se schimbă datele problemei", a spus Iliescu in interviul pentru Gandul.