Ion Mihai Pacepa, scrisoare de 4 iulie: Razboiul impotriva TERORISMULUI ar fi mai putin sangeros, daca alți șefi ai serviciilor secrete din Iran, Siria, Coreea de Nord, China, Rusia, Cuba și Venezuela ar trece

0
6

Fostul sef al securității comuniste Ion Mihai Pacepa a afirmat, într-o scrisoare redactată cu ocazia Zilei Naționale a SUA, că daca pentru majoritatea americanilor 4 iulie reprezintă ziua în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență, pentru el această zi simbolizează puterea miraculoasă de autodeterminare, informează site-ul de stiri wnd.com, citat de Agerpres.

Șeful adjunct al Direcției de Informații Externe (DIE) din România pe vremea regimului comunist și consilier al dictatorului Nicolae Ceaușescu înainte de a fugi în Statele Unite în 1978 afirmă în scrisoare că pe data 4 iulie 1976 se afla la New York, în calitate de reprezentant al României comuniste, cu ocazia celei de-a 200-a aniversări a Declarației de Independență a Statelor Unite.

 

CITITI SI:WASHINGTON TIMES: Ion Mihai PACEPA, reabilitat de guvernul român și invitat să-și viziteze țara ca OASPETE DE ONOARE

 

'Atunci am văzut pentru prima dată, cu ochii mei, ce înseamnă să fii tu însuți și ce înseamnă cu adevărat independența americană. În acea zi, am înțeles, de asemenea, de ce libertatea unică a Americii a fost visul dintotdeauna al tatălui meu, care a condus departamentul de service al filialei General Motors din România', afirmă Pacepa.

El aminteste că pe 28 iulie 1978 a decis să-și câștige libertatea, iar președintele Jimmy Carter i-a acordat azil politic. Trei ani mai târziu, Pacepa s-a căsătorit cu o americancă care și-a petrecut întreaga viață luptând cu 'răul sovietic' și care l-a învățat să privească înapoi la trecutul său cu ochi de american. Ion Mihai Pacepa povestește că prima călătorie cu soția sa a fost la Liberty Bell. Totodată, fostul șef al securității comuniste afirmă că data de 28 iulie 1988 a fost pentru el cel mai important moment din noua sa viață, acela în care a devenit cetățean american.

În scrisoare, Pacepa se declară convins că americanii vor câștiga războiul împotriva terorismului, însă, în opinia sa, războiul ar fi mai puțin sângeros, dacă 'am putea convinge alți șefi ai serviciilor secrete din țări precum Iran, Siria, Coreea de Nord, China, Rusia, Cuba și Venezuela de importanța libertății și ar trece de partea noastră'.

Ion Mihai Pacepa își încheie scrisoarea amintind că atât John Adams, cât și Thomas Jefferson, singurii semnatari ai Declarației de Independență care au servit mai târziu ca președinți ai SUA, au încetat din viață în aceeași zi — 4 iulie 1826, ziua celei de-a 50-a aniversări a Declarației.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!