Ionut Stroe (PNL): Premierul Ponta nu isi indeplineste obligatiile legale

0
7

Purtatorul de cuvant al PNL sustine ca premierul Ponta “nu isi indeplineste obligatiile legale”. Ionut Stroe face referire la neorganizarea de alegeri partiale in zonele unde au fost vacantate functii publice, potrivit Agerpres.

"PNL îi reamintește prim-ministrului Victor Ponta că, în acest moment, nu își îndeplinește obligațiile legale în funcția pe care o deține. Democrația nu este opțională și nu este nici subiect de trocuri sau negocieri politice”, afirma Ionut Stroe.

Alegerile pentru locurile vacante de la toate nivelurile administrației locale și Parlamentului trebuie organizate conform legilor în vigoare, fără obiecții și amânări. Nu putem accepta o democrație de 'interimate-permanente', așa cum ne propun PSD și Victor Ponta. Prim-ministrul a depășit termenele legale. Nicio dezbatere politică nu le poate face pe acestea orientative. Victor Ponta continuă același stil de a guverna relativizând legile și aplicarea lor", a mai spus purtatorul de cuvant al liberalilor.

Ionuț Stroe adaugă faptul că PNL susține îmbunătățirea cadrului electoral, solicitând un calendar "ferm" pentru Comisia comună a Parlamentului care dezbate pachetul legilor electorale.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut premierului, la începutul săptămânii, ca Guvernul "să intre în legalitate și să organizeze de urgență" alegeri parțiale acolo unde au fost vacantate funcții publice și comunitățile nu mai au reprezentanți.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, joi, că e necesar un dialog cu Opoziția pentru a se stabili organizarea de alegeri parțiale, ținând cont că mai e doar un an până la alegerile la termen și "în fiecare zi se mai eliberează un loc".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!