Irlanda de Nord: Mesaje si atacuri xenofobe la adresa romanilor

0
9

Mesajul “Afara cu romanii!” a putut fi citit pe un zid de pe Rosebery Street, in Belfast, luni seara. Mai multe masini au fost lovite si ziduri vopsite cu solganuri xenofobe in Irlanda de Nord, conform ziare.com.

Un atacator a aruncat cu vopsea pe o masina parcata pe Rosebery Street si toate geamurile acesteia au fost sparte. In acelasi timp, sloganuri rasiste precum "Afara cu romanii" au fost scrise pe un zid, ferestrele unei case au fost sparte si o alta masina lovita pe alte doua strazi din apropiere, scrie The Guardian.

Toate incidentele au avut loc in jurul orei locale 23:00, luni seara, in cartierele loialiste din oras, care au o istorie recunoscuta a atacurilor rasiste.

Chiar in 2014, intr-unul dintre cele mai grave atacuri indreptate impotriva comunitatilor de rromi si de romani, un tanar roman a fost improscat cu o punga de excremente in timp ce se deplasa cu o bicicleta pe Lower Newtownards Road.

In iunie, un steag cu insemnele Ku Klux Klan fost ridicat pe o cladire in Belfastul de Est, desi a fost in cele din urma coborat, dupa mai multe plangeri din partea comunitatii locale.

Potrivit autoritatilor locale, in perioada 2013-2014, au existat 982 de incidente rasiste, comparativ cu 750 inregistrate cu un an inainte.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!